5 godina s VIPnet-om

POVODOM 5. godišnjice komercijalnog rada u VIPnetu je danas održana redovita godišnja konferencija za novinare na kojoj je, između ostalog, objavljeno da je VIPnet EDGE tehnologijom, u samo nešto više od dva mjeseca, pokrio 90 posto stanovništva Hrvatske.

Nadogradnja VIP mreže EDGE-om započela je u travnju 2004. kada je  objavljen i plan ostvarivanja nacionalne pokrivenosti do 1. srpnja 2004. EDGE predstavlja posljednju fazu razvoja podatkovnih komunikacija unutar GSM standarda, a prema 3 GPP (standardizacijsko tijelo 3G Partnership Project) EDGE je dio treće generacije mobilne telefonije. EDGE tehnologija omogućuje prijenos audio i video zapisa, brže pretraživanje Interneta, brži pristup poslovnim aplikacijama, zabavnim sadržajima uz višestruko brži prijenos podataka. U prvoj fazi korisnici će uz EDGE moći ostvarivati brzine do 220 kbps.

Izvršni direktor Tehničkog sektora, Mladen Pejković govoreći o EDGE-u izjavio je: ”S obzirom da je EDGE tehnologija treće generacije, sada sa sigurnošću možemo reći da je VIPnet nacionalnu 3G pokrivenost postigao ne samo prvi u Hrvatskoj nego i prvi u Europi. EDGE će moći koristiti i roaming korisnici koji dolaze u Hrvatsku, čak ako njihova matična mreža i ne podržava tu tehnologiju." VIPnet je u potpunosti spreman za turističku sezonu. Uoči sezone izgrađene su dodatne bazne stanice, signalom VIP mreže pokriveni su i svi novi cestovni pravci. Uvedeni su novi komutacijski čvorovi, primjerice, izgrađena je nova telefonska centrala u Splitu.

U proteklih godinu dana VIPnet je uveo niz novih usluga i proizvoda. Među ostalim: VIP.gprs za VIPme korisnike, Vodafone live!, streaming uslugu VIP.video, Profi pakete - jedinstvena cjelovita poslovna rješenja, Vodafone Mobile Connect Card i VIP.fastnet, filmski portal VIP.movies, trening programe, konzultantske usluge te uslugu iznajmljivanja VIP službe za korisnike te brojne druge.  VIPnet je u protekloj godini promjenio i svoj vizualni identitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i proteklih godina u 2003/2004. VIPnet je sudjelovao u brojnim društveno-humanitarnim događajima. Sponzor je Dubrovačkih ljetnih igara, Top stipendije za top studente, turnira u odbojci na pjesku, Cibone VIP, Hrvatskog košarkaškog saveza, Zagreb film festivala, a od ove godine i Osječkog ljeta kulture te Motovun film festivala.

Povodom 5. godišnjice rada VIPnet je pokrenuo akciju Zajedno do Hrvatske bez mina u sklopu koje će po treći put donirati milijun kuna Hrvatskom centru za razminiranje. Prepoznavši problem mina kao jedan od problema hrvatskog društva koji zahtjeva kontinuirani i širi angažman, ove godine u VIPnetu su odlučili omogućiti sudjelovanje u razminiranju svim članovima društva. Korisnici VIP mreže tako mogu svoj prilog donirati do 20. srpnja putem VIP.sms poruka. Slanjem jedne VIP.sms poruke bez sadržaja na broj 5091 donirat će po jednu kunu koja će u potpunosti biti pridodana iznosu od milijun kuna kojeg daruje VIPnet. Osim toga, VIPnet organizira dodatno prikupljanje sredstava za razminiranje na štandovima u 19 hrvatskih gradova, 3. srpnja od 10 do 13 sati. Svaku donaciju na štandovima poznate osobe iz javnog života nagradit će VIP poklonom. Zahvaljujući prethodnim VIPnetovim donacijama do danas je razminirano poljoprivredno zemljište u Nijemcima kod Vukovara te područje Baštice u blizini Benkovca, ukupno više od 256 tisuća četvornih metara. Više od 1350 četvornih kilometara zemljišta u Hrvatskoj još uvijek je minski sumnjivo. VIPnetova je želja i cilj pomoći da se Hrvatska očisti od mina i prije planiranog roka 2010.

Prema rezultatima za prvo tromjesečje 2004. VIP mrežu koristi 1,24 milijuna korisnika. Prihod ostvaren u prvom kvartalu iznosio je 75,2 milijuna eura. EBITDA je iznosio 28,4 milijuna eura, a EBIT 8,2 milijuna. "Značajan rast u prvom kvartalu zabilježili smo na području podatkovnih usluga, prije svega zahvaljujući tome što naši korisnici i dalje jako vole SMS uslugu – VIP korisnik mjesečno, u prosjeku, pošalje 73 sms poruke", istaknuo je izršni direktor Financijskog sektora dr. Dino Dogan.

"Zadovoljstvo korisnika od prvog dana VIPnetu je na prvom mjestu. Stoga smo  odlučili nagraditi vjernost naših korisnika.  Svim korisnicima VIPnet za svoj peti rođendan daruje besplatne minute razgovora ili VIP.sms poruke", najavio je predsjednik Uprave Josef Vinatzer. Za svaku godinu korištenja VIP mreže pretplatnici i VIPme korisnici dobit će po 5 besplatnih VIP.sms poruka, a poslovni korisnici po 5 pet besplatnih minuta razgovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara