500-ak talibana tunelom pobjeglo iz zatvora u Afganistanu!

500-ak talibana tunelom pobjeglo iz zatvora u Afganistanu!

Ilustracija: AFP

OKO 500 zatvorenika noćas je pobjeglo iz zatvora u afganistanskom Kandaharu nakon što su im kolege iskopali veliki podzemni tunel.

Odgovornost za bijeg su preuzeli talibani koji su izvijestili da su oslobođeni bili njihovi pripadnici te da se među njima nalazi više talibanskih zapovjednika.

Odvažni bijeg mogao bi znatno narušiti sigurnosnu situaciju u toj zemlji. Ovaj bijeg je drugi masovni bijeg iz zatvora u posljednje tri godine. Osramoćene su afganistanske snage sigurnosti koje su, postupnim povlačenjem stranih postrojbi, počele dobivati odgovornija zaduženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunel dugačak 360 metara talibani su kopali pet mjeseci

"Tunel je dugačak stotine metara i 476 političkih zatvorenika je noćas njima pobjeglo", rekao je upravitelj zatvora general Gulam Dastager Majar.

Glasnogovornik talibana Jusuf Ahmadi je rekao da su oni odgovorni za bijeg te dodao da je pobjeglo više od 500 zatvorenika, među kojima je 106 talibanskih zapovjednika."Počeli su izlaziti oko 23 sata (po lokalnom vremenu), a do ranog jutro je uspio pobjeći 541 zatvorenik", rekao je.

U drugom priopćenju taibani su izvijestili da su 360 metara dugi tunel, koji prolazi ispod više kontrolnih točaka, kopali pet mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara