51 posto Hrvata smatra kako treba čekati s priznanjem Kosova

51 posto Hrvata smatra kako treba čekati s priznanjem Kosova

NA UZORKU od 600 punoljetnih građana, agencija Puls je krajem veljače provela istraživanje mišljenja hrvatskih građana po pitanju Kosova. Rezultati pokazuju kako  79 posto građana podržava priznanje Kosova od strane Hrvatske, a zanimljivo je kako samo 28 posto građana smatra da je Hrvatska trebala priznati Kosovo bez ikakvog odgađanja. Većina od 51 posto Hrvata pak misli kako ne treba žuriti s priznanjem Kosova, odnosno da to treba učiniti u najpovoljnijem trenutku za Hrvatsku.

S druge pak strane 12 posto građana smatra kako Hrvatska ne bi trebala priznati Kosovo i to sve dok se ne postigne dogovor između Srbije i Kosova o eventualnoj kosovskoj nezavisnosti, što bi značilo protivljenje priznanju nezavisne države Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, rezultati ispitivanja pokazali su kako većina ispitanika (56 posto) smatra kako će se situacija u Srbiji smiriti, te neće biti većih prosvjeda i nereda. Većina smatra i kako je vjerojatnost izbijanja oružanog sukoba u regiji kao posljedica nezavisnosti Kosova mala ili gotovo nikakva.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara