51-godišnjak krijumčario migrante iz BiH u Hrvatsku, policija ga uhitila

51-godišnjak krijumčario migrante iz BiH u Hrvatsku, policija ga uhitila
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

KAKO javljaju iz PU šibensko-kninske, u Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom osumnjičenim za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Javljaju kako je osumnjičeni 13. studenog oko 21.20 sati u mjestu Radučić, po policijskim službenicima za zaštitu državne granice, zatečen da upravlja taxi vozilom Ford Fokus zadarskih registracijskih oznaka u kojemu su zatečene četiri osobe bez osobnih isprava. 

Krijumčario migrante iz BiH u Hrvatsku

Kriminalističkim istraživanjem ove okolnosti utvrđeno je da je osumnjičeni iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj trojici državljana Afganistana i jednom državljaninu Iraka za koje je utvrđeno da su 13. studenog nezakonito prešli državnu granicu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Ovom prilikom je utvrđeno da je osumnjičeni u još dva navrata, po jednom u mjesecu listopadu i studenom, na opisani način iz koristoljublja omogućavao kretanje i boravak osobama koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku. 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave dok su četvorici stranaca, zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj, donijeta Rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske s zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u vremenu od 1 godine računajući od dana napuštanja, javljaju iz policije.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara