51-godišnjak u mjestu Luka pokušao ubiti susjeda

PU ZAGREBAČKA u četvrtak je uhitila hrvatskog državljanina (1956.) koji je u mjesta Luka na širem zaprešićkom području, u dvorištu obiteljske kuće s više hitaca iz pištolja pokušao ubiti svog susjeda (1964.).

51-godišnji I.P. jučer je oko 17.15 sati ušao u dvorište obiteljske kuće 43-godišnjeg M.M. prema kojem je iz neutvrđenog razloga ispalio više hitaca iz pištolja Češka zbrojevka kalibra 9 mm kojeg legalno posjeduje.

Jedno zrno je M.M. pogodilo u natkoljenicu lijeve noge, a prava je sreća da nije bilo više ozlijeđenih osoba obzirom da se u dvorištu u trenutku pucnjave nalazila M.M.-ova 42-godišnja supruga, njihova djeca (1989. i 1993), te još troje djece (2001., 1998. i 1998.) koja su se tu zatekla.

Nakon pucnjave I.P. je otišao prema svojoj kući gdje mu je 31-godišnja nećakinja oduzela pištolj i metke za isti te ga automobilom prevezla u Psihijatrijsku bolnicu u kojoj je oko 17.20 sati uhićen.

M.M. je ambulantnim kolima prevezen u OB Sveti Duh gdje je hospitaliziran i gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Tijekom kriminalističke obrade I.P. je dragovoljno predao pištolj i metke policiji. Istraga o motivima ovog kaznenog djela i dalje traje.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara