55. dan štrajka: Današnji mimohod predvodila djevojčica, unuka jedne radnice DTR-a!

55. dan štrajka: Današnji mimohod predvodila djevojčica, unuka jedne radnice DTR-a!

Foto: Facebook, Tomislav Kristo/Cropix

RADNICE DTR-a u štrajku su već 55. dan! Pomoći niotkud! I danas su šetale gradom s transparentima a predvodila ih je sa zviždaljkom u ustima unuka jedne od njih - najmlađa i najglasnija prosvjednica! Prosvjedovale su radnice DTR-a prije tri tjedna i na Markovom trgu, ali za njih očito nikoga nije briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stoga je prije nekoliko dana na Facebooku pokrenuta akcija kojom se pozivaju svi građani koji mogu, da u prostorije poslovnice u Petrinjskoj donose pomoć u obliku najnužnijih namirnica: brašna, tjestenine, riže... te higijenskih potrepština.

"Apeliramo da svi građani koji mogu od danas 1. srpnja 2013. donose pomoć u obliku najnužnijih prehrambenih i higijenskih potrepština u poslovnicu DTR-a, Petrinjska 2. Pomoć je moguće dostaviti svaki dan unutar radnog vremena poslovnice, od ponedjeljka do petka 8-20, te subotom do 15 sati. Radnice nisu primile plaću od veljače 2013. i neke od njih trenutno žive na rubu egzistencije. Iako je tvornica dobila novog vlasnika, zbog pravnih procedura isplata plaća je nemoguća do daljnjega. Svaka obećana pomoć od grada i države je izostala", ističu organizatori akcije.

Na popisu potrebnih namirnica naveli su: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, sapun, šampon, gel za tuširanje, prašak za rublje itd. Budući da u poslovnici ne postoji frižider, mole se građani da ne donose kvarljive namirnice.

"Kutije se polako pune potrepštinama.. Prve donacije, koje su stigle još jučer i rano jutros, radnice su već dobile. Hvala svima na solidarnosti!", poručuju organizatori akcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara