70 milijuna eura za modernizaciju pruge od Zaprešića do Zaboka iduće godine će HŽ tražiti iz europskih fondova

Foto: Arhiva

PREDSJEDNIK Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić jučer je posjetio Krapinsko-zagorsku županiju i najavio veće projekte koji će se realizirati u željezničkoj infrastrukturi.

Jedan od značajnijih projekata koje HŽ infrastruktura namjerava realizirati na području Krapinsko-zagorske županije svakako je modernizacija željezničke pruge od Zaprešića do Zaboka, koji je peti grad u Republici Hrvatskoj po broju putnika kad je u pitanju željeznički promet. "Sljedeće godine idemo s natječajem za europske fondove za otprilike 70 milijuna eura vrijednosti radova rekonstrukcije pruge od Zaprešića do Zaboka i njezine elektrifikacije", najavio je Peričić.

Također, najavljena je i obnova željezničke pruge od Đurmanca do Lupinjaka. "Investicija je teška nešto više od 40 milijuna kuna. S radovima ćemo početi u studenom ove godine, sredstva smo osigurali i mi smo spremni do ljeta sljedeće godine završiti sve te radove i ponovo pustiti prugu u promet", rekao je Peričić.

Osim modernizacije pruge od Zaprešića do Zaboka, te obnove pruge od Đurmanca do Lupinjaka, na sastanku održanom danas u tvrtki Vetropack Straža u Humu na Sutli predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić najavio je i ponovno stavljanje u funkciju pruge od Savskog Marofa do Kumrovca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara