73-godišnjakinja koja je pregazila dječaka u Samoboru mogla bi u zatvor na 12 godina

73-godišnjakinja koja je pregazila dječaka u Samoboru mogla bi u zatvor na 12 godina

Foto: Pixsell/Davor Puklavec

SINOĆ oko 18 sati teška nesreća dogodila se u centru Samobora. Dok je majka s dva sina prelazila cestu, na njih je naletjela 73-godišnjakinja koja je vozila Smarta. Autom je pokupila manjeg dječaka, pred očima užasnute majke i brata.

>> Majčini krici odjekivali su Samoborom, pred njenim očima 73-godišnjakinja joj je pregazila sina

Nije bila pod utjecajem alkohola

73-godišnja vozačica nije bila pod utjecajem alkohola, a na djecu i majku koji su prelazili cestu na obilježenom pješačkom prijelazu naletjela je zbog neprilagođene brzine.

Oba dječaka su nakon nesreće prevezena u Klaićevu bolnicu gdje je šestogodišnjak preminuo, dok su njegovom bratu utvrđene lakše ozljede. 45-godišnja majka nije ozlijeđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna od tri do dvanaest godina


Članak 227. Kaznenog zakona kaže kako se izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama u cestovnom prometu kažnjava kaznom zatvora od tri do 12 godina.

"Sudionik u cestovnom prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opsanost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči tešku tjelesnu ozljedu druge osobe ili imovinsku štetu velikih razmjera, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina", piše pod stavkom 1 ovog članka.

"Ako je kaznenim djelom iz stavka ovoga članka prouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina", piše u Kaznenom zakonu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara