95 posto izbjeglih Hrvata želi ostati u Kninu

ZA TRAJAN ostanak u Kninu izjasnilo se 95,2 posto anketiranih naseljenih Hrvata na kninskom području, a u treće zemlje želi otići petero ispitanika.

Anketu na temu "Želite li ostati trajno u Kninu" provela je Udruga naseljenih Hrvata Knin, a o njezinim rezultatima danas su izvijestili na konferenciji za novinare.

Anketom su bila obuhvaćena 862 ispitanika ili 10 posto naseljenika na kninskom području, a ispitanici sa članovima svoje obitelji predstavljaju 3550 osoba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od toga broja ispitanika, 74 posto su naseljeni Hrvati iz BiH, ostali ispitanici su iz drugih krajeva Hrvatske i bivše Jugoslavije, a za trajni ostanak u Kninu izjasnilo se njih 821 ili čak 95,2 posto.

Od 41 osobe, koja ne želi ostati na kninskom području, što je 5 posto anketiranih, samo njih pet žele otići u neku treću zemlju, rekao je Jozo Kolak, predsjednik Udruge naseljenih Hrvata Knin.

Anketirani su odgovorili i na pitanje kako žele da im se riješi stambeno pitanje. Najveći broj njih 375 ili 46,20 posto izjasnili su se za dodjelu stana, 254 anketiranih žele stambeni problem rješiti u stanu ili kući koju je država otkupila putem Agencije za promet nekretninama, a 18 posto spremno je na gradnju vlastite obiteljske kuće uz pomoć hrvatske države.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara