98. rođendan dragutina tadijanović

U nazočnosti mnogih prijatelja, kolega i štovatelja, klasik hrvatske poezije, Dragutin Tadijanović, večeras je u Hrvatskom kulturnom klubu proslavio 98. rođendan. L

Nestor hrvatske poezije vidno raspoložen obećao je okupljenima da će proslaviti i jubilarni 100. rođendan. Zahvalio se brojnim čestitarima, a među njima je predsjednik Republike Stjepana Mesića, koji je poslao brzojav.

Za 98. rođendan Tadijanović je predstavio i svoja nova izdanja - uredio je II. dopunjeno izdanje knjige o Nikoli Šopu, a tiskane su mu i "Dubrovačke pjesni" i 19. izdanje zbirke "Srebrena svirala" koja je dosad prodana u više od 200 tisuća primjeraka.

U ovoj svečarskoj prigodi o Tadijinovićevom stvaralaštvu govorili su njegovi prijatelji i vrsni poznavatelji njegova opusa, akademici Dubravko Jelčić, Tonko Maroević i Ante Stamać.

Među mnogim pohvalama Tadijanovićevoj lirici jest ona da "Tadija nije samo veliki pjesnik nego je postao dio nas samih", rekao je .
Tekst se nastavlja ispod oglasa

akademik Jelčić. Naglasio je kako će se "takva jedinstvena povezanost i identifikacija s pjesnikom teško ikada moći dostići".

Na večerašnjoj proslavi pjesme Dragutina Tadijanovića kazivala je dramska umjetnica Nada Subotić, a zapise iz biografsko-memoarske proze dramski umjetnik Vanja Drach.

Bardu hrvatske poezije rođendan su čestitali i predstavnici Ličko-senjske županije i Slavonskog Broda ,koji su obećali da će za 100. rođendan u Slavonskom Brodu biti otvoren Tadijanovićev dom u kojem će biti smještena njegova knjižnica.

(Hina) ta sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara