Abbas napao Izrael: Imamo li posla s državom ili bandom?

Abbas napao Izrael: Imamo li posla s državom ili bandom?

Foto: Hina

PALESTINSKI predsjednik Mahmoud Abbas optužio je u srijedu Izrael za "banditizam" zbog obustave prijenosa više od 100 milijuna dolara poreznih prihoda koje svaki mjesec prikuplja u ime palestinske strane.

Otvarajući dvodnevni sastanak visokih palestinskih dužnosnika, na kojem će se raspravljati o ukupnim vezama i mogućnosti ukidanja sigurnosne koordinacije s Izraelom, Abbas je taj potez nazvao provokacijom.

"Tko im je dopustio da uzimaju naš novac? Imamo li ovdje posla s državom ili bandom?", upitao je Abbas na sastanku središnjeg vijeća Palestinske oslobodilačke organizacije.

Nije prvi put da Izrael obustavlja isplate

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izrael je u siječnju objavio da prekida prijenos novca, kao odgovor na odluku Palestinaca da pristupe Međunarodnom kaznenom sudu pred kojim planiraju podnijeti tužbu za ratne zločine protiv Izraela.

To nije prvi put da je Izrael obustavio isplate koje čine dvije trećine proračuna Palestinske samouprave, ali su u prošlosti obustave trajale samo nekoliko tjedana.

Ovoga puta malo je vjerojatno da će se novac odblokirati prije izbora 17. ožujka, a moguće da će obustava potrajati i dulje, nakon osnivanja nove vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara