Afera Sibinj: U Osijeku počinje suđenje bivšem zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske Kruljcu i ostalima

Afera Sibinj: U Osijeku počinje suđenje bivšem zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske Kruljcu i ostalima

Foto: Arhiva

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku danas počinje suđenje optuženima u aferi Sibinj. Bivši načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Mladen Kruljac i još četvorica optuženi su za primanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti ili poticanje na ta nedjela.

Uz Kruljca i Batinića na optuženičkoj će se klupi naći i poduzetnik Ivan Rimac, bivši član Općinskog poglavarstva Ivan Mišković, bivši čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković te autoprijevoznik Željko Garić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tereti ih se da su u razdoblju od rujna 2007. do sredine 2008. godine u Sibinju, Karlovcu i Slavonskom Brodu protivno odlukama vlade kojima je općini Sibinj darovano zemljište za izgradnju poduzetničke zone unaprijed dogovorenim tvrtkama i pojedincima omogućili stjecanje vlasništva nad velikim parcelama visoko vrijednog građevinskog zemljišta ispod stvarne cijene. Osim toga novi vlasnici nisu morali preuzeti bilo kakve obveze vezano za početak radova i obavljanje gospodarskih djelatnosti u zoni čime su im pribavili znatnu imovinsku korist, smatra Uskok.

Optuženi su da su, u namjeri da prije prodaje zemljišta dodatno povećaju njegovu vrijednost, s Kruljcem dogovorili izvođenje radova, nakon čega je Hrvatska vojska, protivno zapovjedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, izvela radove čime je državni proračun oštećen za više od tri milijuna kuna.

Uskok tvrdi da je i općina Sibinj oštećena za 58,2 milijuna kuna jer je zemljište potom prodano na unaprijed dogovorenim natječajima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara