Agencija za plaćanje u poljoprivredi dobila akreditaciju: "Bitno je da se napokon krenulo s mrtve točke"

Agencija za plaćanje u poljoprivredi dobila akreditaciju: "Bitno je da se napokon krenulo s mrtve točke"

Foto: Dragan Matić/Cropix

SA STREPNJOM su poljoprivrednici dočekali dodjeljivenje akreditacije Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Malo njih zna što to konkretno znači i kako će se to provoditi u praksi.

Brojke govore da će iz fondova Europske unije u idućoj godini poljoprivrednici dobiti 800 milijuna kina, a kad se ispune svi uvjeti godišnje će se moći iskoristiti pet milijardi kuna. Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza smatra da je dobro što je Ministarstvo dalo akreditaciju Agenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da je to potpisano. I sad na kraju krajeva, kad je nešto potpisano, onda je to i zakonska obveza. Iako, pitanje je što za ministra znači zakon kad ga je do sada prekršio tko za koliko puta", kaže Latin.

Stav seljaka je: Bitno je da se napokon krenulo s mrtve točke. "Nama je drago da se nešto pomiče na bolje, u biti to bi bio dar našeg ministra nama poljoprivrednim proizvođačima", rekao je Latin dodavši da će se zakoni Europske unije  morati poštivati te se neće moći manipulirati tim novcem.

"Pa to je zakon nad kojim je malo čvršća ruka od seljačke ruke, ovo je ipak ruka Europske unije. Ako nas pusti i ako poklopi onda neće biti dobro. Mi se nadamo da će taj novac što prije krenuti put seljačkih džepova jer oni ne da su prazni, nego ih je i miš pojeo", smatra Latin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara