Agrokor objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica Mercatora

Agrokor objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica Mercatora

Foto: Arhiva 

TODORIĆEV Agrokor, nakon što je prošlog petka uplatio dogovoreni iznos vlasnicima 53 posto dionica Mercatora, objavio je danas ponudu za preuzimanje preostalih dionica u najvećem slovenskom trgovačkom lancu a cijena koju će ponuditi je 86 eura za dionicu

Agrokor je oglas o namjeri 100-postotnog preuzimanja Mercatora objavio danas na svojoj internet stranici i u slovenskom poslovnom listu Finance.

Agrokor sada posjeduje 2.000.278 dionica, ili 53,12 posto Mercatora, i njegova nova ponuda za preuzimanje odnosi na 1.765.083 dionice, ili 46,88 posto kapitala koje imaju manjinski dioničari, a cijena od 86 eura za dionicu je ista po kojoj je kupljen i većinski paket od konzorcija dioničara Mercatora.
 
Prema slovenskom zakonu, Agrokor najkasnije u roku 30 dana od današnjeg oglasa o namjeri za preuzimanje mora objaviti ponudu za preuzimanje.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je javila slovenska agencija STA, u Agrokoru danas nisu željeli otkrivati ​​pojedinosti o daljnjim koracima, rekavši samo da će poštovati zakonsku proceduru koja je na snazi ​​u Sloveniji.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara