Akcija trajala od ljeta: "Pali" krijumčari s 10 kilograma heroina vrijednog više od milijun kuna!

Akcija trajala od ljeta: "Pali" krijumčari s 10 kilograma heroina vrijednog više od milijun kuna!

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

ZAGREBAČKA policija uhitila je petoricu hrvatskih državljana koji su u posljednjih 6 mjeseci zajedno s još dvoje otprije privedenih, iz Albanije i s Kosova u Hrvatsku, te zemlje zapadne Europe prokrijumčarili najmanje 10 kilograma heroina.

Sve je organizirao 39-godišnjak porijeklom s Kosova koji je imao rodbinske veze na području Kosova i Albanije, što je i dobro koristio, izvijestio je voditelj službe kriminaliteta droga Ravnateljstva policije Dražen Rastović.

"On bi odlazio na teritorije tih dviju država i tamo dogovarao nabavku droge i nakon što bi sve isplanirao, 'kuriri' bi iz Zagreba 'Rent a carom' išli po drogu u Albaniju. Tamo bi se ta droga skrivala u posebno prepravljene akumulatore i krijumčari su se mogli bez većih problema dovest iz okolice Tirane do Zagreba", rekao je Rastović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija je trajala od prošlog ljeta, a završila je nakon treće zapljene prije nekoliko dana na naplatnim kućicama u Lučkom.

"Kada su policijski službenici zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljana u osobnom vozilu gdje su mu prilikom pregleda pronašli ukupno tri kilograma heroina pakiranih u osam paketa, a sve je bilo sakriveno u prepravljenom akumulatoru", izvijestio je načelnik sektora kriminalističke policije PUZ-a Danijel Žugej.

Vrijednost zaplijenjene droge u prodaji na ilegalnom tržištu procjenjuje se na više od milijun kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara