Aktivisti o HTV-u i Rockwoolu: Šokirani smo obrazloženjem cenzure!

Aktivisti o HTV-u i Rockwoolu: Šokirani smo obrazloženjem cenzure!

Foto: Rockwool

UDRUGA Naša zemlja još je jednom oštro reagirala na cenzuriranje njihovoga aktivista na HTV-u, ali i na obrazloženje HRT-a,

Podsjećamo, aktivistu udruge Leonardu Marčacu nije bilo dopušteno da se u utorak pojavi u središnjem HTV-ovom Dnevniku jer je odbio skinuti majicu s natpisom "Ubija ma Rockwool". Podsjećamo, ta je tvornica kamene vune u Istri ovoga tjedna nakon sedam godina rada dobila uporabnu dozvolu.

Šokirani smo i zaprepašteni objavom za medije zagrebačke centrale HTV-a na temu izbacivanja našeg aktivista Leonarda Marčaca iz Dnevnika. Tvrdnja kako se majice s natpisom "Ubija me Rockwool" kose sa Zakonom o elektroničkim medijima jer potiču i šire mržnju i diskriminaciju je laž. HTV tako potpuno otvoreno žrtvu proglašava mučiteljem, a mučitelju dodjeljuje status žrtve.

Ovakvom strategijom sluganstva i štićenja krupnog inozemnog kapitala te nedodirljivosti vlastite tvrtke HTV demonstrira skandaloznu nehumanost i bahatost kad su u pitanju zdravlje i životi građana Pićanštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pulskoj bolnici ostali bez rezultata pretraga i uzoraka tkiva

Stanovnici Pićanštine masovno imaju probleme sa zdravljem koji se manifestiraju krvarenjem iz nosa, konjunktivitisom, smetnjama u gutanju i disanju. Živimo s okusom metala u ustima. Prije gotovo dvije godine stanovnicima Pićanštine na odjelu otorinolaringologije pulske Opće bolnice uzeti su uzorci tkiva koji su trebali biti poslati u patohistološki laboratorij riječkog KBC-a kako bi se utvrdilo moguće postojanje patohistoloških promjena tkiva dišnih organa - metaplazija - koje su dijagnosticirane kod grupe mještana koji su nešto ranije zbog istih zdravstvenih problema obrađeni u medicinskim centrima susjedne nam Republike Slovenije, ali mi za razliku od njih nikada nismo dobili rezultate pretraga, kao ni objašnjenje gdje su završili naši uzorci tkiva.

U nalazima slovenskih liječnika, kojima su se neki od nas obratili, stoji da nam se preporučuje preseljenje, no ovdje se tvrdi da nalazi slovenskih medicinskih institucija nisu mjerodavni.

Da se i želimo preseliti, naše kuće i imanja ne vrijede više ništa i nitko se u njih ne želi useliti. Osuđeni smo ostati gdje jesmo. Javna je tajna da smo mi žrtvovani ljudi. Smije li naše zdravlje biti ukalkulirano u ekonomsku računicu jedne tvrtke i države? Umjesto da se odjel zadužen za etiku na HTV-u, kojeg plaćamo iz vlastitog džepa, pozabavi tim pitanjem, poziva se na svoj salonski "Kodeks" u kojem se optužbom za neprimjerene napade i grube uvrede amnestira bahatog i svemoćnog  počinitelja od odgovornosti za tragediju jednog kraja. Nama, građanima, HTV drži ciničnu lekciju o pristojnosti i bontonu, a mi smo ljudi izloženi svakodnevnom trovanju.

Stoga pozivamo sve predstavnike medija da svrate u Pićanštinu. Dobrodošli ste! Smjestit ćemo vas u svoje kuće i u prazne stanove naših iseljenih susjeda, piše u priopćenju udruge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara