Alka Vuica: Dijana Čuljak je bila kreatorica moje emisije, novac sam dobivala na ruke

Alka Vuica: Dijana Čuljak je bila kreatorica moje emisije, novac sam dobivala na ruke

Foto: Index

PJEVAČICA Alka Vuica posvjedočila je u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu da je bivša HTV-ova novinarka Dijana Čuljak bila kreatorica televizijske emisije "Jedan na jedan" koja se emitirala na konkurentskoj, komercijalnoj Novoj TV.

Poput ranije ispitanih svjedoka u slučaju slučaju Core Media Vuica je kazala da je kao voditeljica te emisije novac dobivala "na ruke", dok zakoniti dio koji je trebao ići preko računa nikada nije ni dobila.

Kazala je i da ju je s Dijanom Čuljak i njenim suprugom Vladimirom Šelebajem upoznao nekadašnji producent i direktor Media spota Edvin Softić koji je na sudu ranije kazao da je bivša HTV-ova novinarka bila "mozak" akcije izvlačenja milijuna iz produkcijskih tvrtki Core media i Media spot u vlasništvu bivšeg supruga. Softić je kao krunski svjedok prošle godine, među ostalim, ispričao da je Dijana Čuljak radila troškovnike i određivala honorare za sudionike u emisijama te čak sudjelovala u televizijskoj montaži i određivala honorarce s HRT-a koji bi radili u "fušu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Šelebaja, Dijane Čuljak i Maria Cikača, koji se nagodio prije suđenja, tužiteljstvo tvrdi da su u izvlačenju novca preko fiktivnih računa sudjelovali Vlado Bućan, Igor Šumaković i Tonček Mandić.

Čuljak, koja je s HRT-a otišla u sjeni prozivki za sukob interesa, posljednja je uključena u optužnicu u veljači prošle godine. Tada je optužena i za sprječavanje dokazivanja jer je od jednog svjedoka navodno tražila da svjedoči u njezinu korist, zbog čega je bila u istražnom zatvoru.

Ukupnu ilegalnu zaradu u ovom slučaju tužiteljstvo procjenjuje na 24 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara