Američka mornarica predstavlja elektromagnetski "railgun"

Američka mornarica predstavlja elektromagnetski "railgun"

Screenshot: BAE Systems

AMERIČKA mornarica najavljuje predstavljanje novog elektromagnetskog oružja koje umjesto tradicionalnih kemijskih i eksplozivnih punjenja za ispucavanje projektila koristi elektromagnetsko polje.

"Elektromagnetski 'railgun' je jedna od nekolicine novih razornih sposobnosti koje mornarica usvaja kako bi osigurala dominantu, sposobnu i relevantnu mornaričku snagu za budućnost," rekao je admiral Mat Winter zadužen za istraživanje.    

Oružje će početkom veljače javnost predstaviti stručnjaci iz Američkog ureda za mornarička istraživanja i korporacije BAE Systems koja razvija "railgun" tehnologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema pisanju portala Sputnik, prva testiranja na moru se očekuju u 2016. godini.

"Railgun" koristi visoki električni napon da bi generirao magnetsko polje i lansirao projektile na udaljenost veću od 100 nautičkih milja s brzinom do šest puta većom od zvuka."Elektromagnetski 'railgun' donosi značajan tehnološki napredak našim mornarima i marincima," rekao je istraživač Roger Ellis. "Mi smo postigli proboj u kompaktnoj snazi i dizajnu topa, u sljedećoj fazi ćemo testirati prototip na moru i kopnu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara