Američka policija ima snimke: Pedofilu hrvatskih korijena prijeti 120 godina zatvora

Američka policija ima snimke: Pedofilu hrvatskih korijena prijeti 120 godina zatvora

Screenshot: NBC Chicago

MICHAEL VUCIC, američki učitelj hrvatskih korijena optužen za pedofiliju, rekao je svojoj kolegici kako je imao seksualne odnose s učenicom, no kolegica ga nije prijavila jer je imao reputaciju hvalisavca.

Učiteljica April Courtney priznala je vlastima kako joj je Vucic tijekom 2013. godine kazao kako je imao seksualne odnose s učenicom, no ona to nije prijavila vlastima. Prema dokumentima koje su dobile novine Daily Herald, Vucic je i u travnju 2014. godine kolegici kazao da je s učenicom razmjenjivao poruke seksualnog sadržaja putem društvenih mreža, no ona ni to nije prijavila.

"Da je moja klijentica vjerovala u te stvari, prijavila bi to odmah istražiteljima. Gledajući unatrag, očito je da je trebala vjerovati u ono što je govorio", kazao je odvjetnik Barry Lewis te naglasio kako je Courtney surađivala s policijom nakon što je saznala istinu.

Courtney i učitelji John Keehan i Michael Lanners optuženi su da su propustili prijaviti sumnju na zlostavljanje djece. Oni su na sudu kazali kako se ne osjećaju krivim, a prijeti im godina dana zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

April je od Vucica dobila nekoliko CD-a i DVD-a na kojima su bile snimke odnosa s učenicama. Nakon što je saznala da je istina sve što joj je on govorio, ona je te dokaze predala policiji koja je utvrdila što se nalazi na CD-ima i DVD-ima. Tužitelji navode kako je Vucic navodno svojim prijateljima dao upute da unište sadržaj paketa ako ga uhite. Vucic će pred suca izaći 13. travnja.

Uhićen na području Hercegovine

Michael Vucic nalazi se u zatvoru u Lake Forestu. Tereti ga se po više od 50 točaka optužnice za seksualno zlostavljanje, seksualno iskorištavanje djeteta, dječje pornografije... Optužen je za spolne odnose s dvije učenice, a ako ga proglase krivim mogao bi dobiti 120 godina zatvora.

Vucic je bio nastavnik u školi Gavin South Middle School u Inglesideu. 13-godišnja djevojčica je kazala baki i djedu kako je tijekom 2012. godine imala nekoliko seksualnih kontakata. Napad je prijavljen 25. kolovoza, a policija vjeruje kako se sve odvijalo u školi u kojoj je radio 18 godina. Nakon što je izdan uhidbeni nalog, policiji su se javile još dvije žrtve.

Zrakoplovom je pobjegao u Njemačko odakle je krenuo u Bosnu i Hercegovinu, a polovicom rujna prošle godine uhićen je na području Hercegovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara