Američki federalni institut revidirao činjenice i prepoznao da marihuana pomaže u liječenju raka

Američki federalni institut revidirao činjenice i prepoznao da marihuana pomaže u liječenju raka

Foto: O'Dea/Wikipedia

AMERIČKI Nacionalni institut za zlouporabu droge je službeno prepoznao da ekstrakti kanabisa mogu ubiti zloćudne stanice.

Stranica federalnog istraživačkog instituta posvećena medicinskoj marihuani je revidirana s početkom travnja kako bi uvrstila recentno istraživanje skupine znanstvenika sa Sveučilišta St. George u Londonu.

"Nedavna istraživanja na životinjama su pokazala da ekstrakti marihuane mogu pomoći u ubijanju pojedinih stanica tumora i smanjiti veličinu drugih," piše u novoj inačici stranice s nazivom "Činjenice o drogi:  Je li marihuana lijek".

Izmijenjena verzija između ostalog navodi da "pročišćeni ekstrakti mogu usporiti rast zloćudnih stanica kod jednog od najozbiljnijih vrsta tumora na mozgu" i prepoznaje potencijal kanabisa za liječenje čitavog niza bolesti, uključujući HIV/AIDS, multiplu sklerozu, Alzheimerovu bolest, epilepsiju...

U sažetku aktualnih trendova s legalizacijom medicinske i rekreativne marihuane u Americi, ona je zasad na ovaj ili onaj način legalizirana u 23 federalne države, dok je postupak za legalizaciju isključivo medicinske marihuane pokrenut u dodatnih 12 država. Četiri države i okrug Columbia (Washington) su legalizirale rekreativnu marihuanu čija je upotreba još uvijek zabranjena na federalnoj razini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara