Američki razarač USS Roosevelt iz Šeste flote uplovio u Loru

Ilustracija: Wikimedia Commons

AMERIČKI razarač USS Roosevelt iz sastava Šeste flote danas je u sklopu bilateralne suradnje s Hrvatskom ratnom mornaricom (HRM) uplovio u splitsku Loru, gdje će boraviti do 11. ožujka ove godine.

To je drugi ratni brod iz američke Šeste flote koji je u posljednjih mjesec dana uplovio u Loru. U drugoj polovici veljače ove godine u tu je luku uplovio i u njoj se zadržao više dana raketni razarač USS Stout. Razarač USS Roosevelt predstavlja najreprezentativniji primjer američke brodogradnje s najnaprednijim borbenim sustavima i sposobnostima, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj brod, kako je pojašnjeno, posjeduje integrirani radarski i raketni sustav (Aegis) sposoban provoditi simultane obrambene operacije protiv prijetnji iz zraka, te protiv površinskih i podvodnih prijetnji. Brod, koji je dobio ime u čast Franklina D. Roosevelta, dužine je 154 metra, a širine 20 metara, težine 9200 tona i gaza 11 metara.

Zapovjednik razarača USS Roosevelt (DDG-80) je kapetan fregate Jay Clark, a posadu čini 256 članova. U američkoj floti USS Roosevelt 30. je po redu razarač klase Arleigh Burke, Aegis Guided Missile Destroyer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara