Američki veleposlanik: SAD-u je drago što će sudjelovati na proslavi Oluje

Američki veleposlanik: SAD-u je drago što će sudjelovati na proslavi Oluje

Foto: Hina

IZ AMERIČKE AMBASADE u Zagrebu medijima su poslali izjavu veleposlanika Kennetha Mertena oko sudjelovanja SAD-a u proslavi Oluje. Izjavu prenosimo u cijelosti:

"Želio bih prokomentirati i razjasniti nedavne napise u medijima vezano uz sudjelovanje Sjedinjenih Država na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Uz mene, kao veleposlanika Sjedinjenih Država, i našeg vojnog atašea, Sjedinjene Države na mimohod 4. kolovoza u Zagrebu planiraju poslati dva generala Sjedinjenih Država.

Drago nam je što ćemo sudjelovati u obilježavanju ovog važnog dana za Hrvatsku.

Osim toga, razina sudjelovanja je značajno viša od sudjelovanja Sjedinjenih Država na prethodnim obilježavanjima Dana slobode i valja ju vidjeti onako kao što ona uistinu jest – važan odraz snage prijateljstva i partnerstva između Sjedinjenih Država i Hrvatske, te naše dugotrajne i čvrste podrške hrvatskoj nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu.

Sudjelovanje američkih MRAP vozila, doniranih Republici Hrvatskoj, u mimohodu, te istovremen uspješan završetak našeg ugovora u vrijednosti od 30 milijuna dolara s brodogradilištem Viktor Lenac za remont broda USS Mt. Whitney, dodatni su dokazi našeg snažnog i dugotrajnog partnerstva s Hrvatskom, vrijednom i bliskom saveznicom Sjedinjenih Država."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara