Amerikanci se ne mogu dogovoriti: Panetta poručio kako nema akcije u Siriji bez odobrenja UN-a

Amerikanci se ne mogu dogovoriti: Panetta poručio kako nema akcije u Siriji bez odobrenja UN-a

Foto: AFP

AMERIČKI ministar obrane Leon Panetta danas je "udario kontru" svojim kolegicama iz vrha američke diplomacije Susan Rice i Hillary Clinton, kazavši kako SAD ne bi podržale vojnu akciju u Siriji bez rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

Podsjetimo, američka veleposlanica pri UN-u Susan Rice prekjučer je kazala kako, zbog blokiranja Kine i Rusije, ostalim članicama Vijeća sigurnosti ne preostaje ništa drugo nego da počnu razmišljati o poduzimanju akcija u Siriji van okvira UN-a. Nešto slično kazala je i Clinton, poručivši da potreba za intervencijom jača iz dana u dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, Panetta je kazao kako je njegova najveća odgovornost da SAD dobije svu moguću podršku međunarodne zajednice, ako se već američki vojnici odluče za sudjelovanje u nekoj vojnoj operaciji.

"Ne, ne mogu to zamisliti", kazao je šef Pentagona odgovarajući na pitanje novinara je li moguća intervencija bez podrške UN-a. Ipak, Panetta je dodao i kako su sve opcije otovrene i da Pentagon shodno tome radi planove za sve mogućnosti.

"Na kraju će odluku o daljnjim koracima ipak morati donijeti međunarodna zajednica i američki predsjednik", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara