Andy Murray investirao u Prpićev Trillenium

Andy Murray investirao u Prpićev Trillenium

Foto: Facebook/Index

TRILLENIUM Hrvoja Prpića koji podrazumijeva virtualnu šetnju online trgovinom uživa sve veću podršku investitora na platfrmi za skupno financiranje Seedrs.

Kako javlja PCR-online, Trillenium je već prikupio iznos od 2.4 milijuna kuna, a među investitorima je i britanska teniska zvijezda Andy Murray čiji udjel nije javno objavljen.

Prpić ne skriva velike planove za svoju platformu koja bi trebala konkurirati postojećim online trgovinama kakve su eBay ili Amazon, a Trillenium je početkom godine sklopio ugovor o izradi virtualnog dućana s najvećom svjetskom modnom trgovinom ASOS.

Čini se da je naš poduzetnik dobro procijenio da je tehnologija virtualne stvarnosti (VR) sazrjela do mjere koja VR naočale čini komercijalno dostupnima sve većem broju potrošača, a njegova platforma podržava vodeću tehnologiju na području, uključujući Oculus Rift u vlasništvu Facebooka, Googleov Cardboard VR, i Sonyjev VR. Demo tehnologije možete pogledati na stranicama tvrtke.

"Težnja najboljem" 

Murray kaže da je "uzbuđen što investira u predane poduzetnike i njihove poduhvate na Seedrsu".

"Za mene je važno da poduprem ljude za koje ja vjerujem da imaju istu predanost, glad i profesionalne standarde poput mene i uvijek teže biti najbolji."

Tenisač je uz dva startupa s područja tehnologije uložio i u jedan koji promiče zdravu prehranu.

"Tri biznisa s kojima sam započeo svoje investicije u skupnom financiranju su s područja industrije koju ja nalazim zanimljivom. Zdrava prehrana je nešto oko čega sam strastven kao sportaš, pa je (startup) Tossed odmah uzet u obzir. Druga dva biznisa uistinu guraju granicu tehnologije," kaže Murray i izražava nadu da će poduzetnici u koje je uložio novac "biti na oštrici ispred konkurencije".

Zadovoljan je i Jeff Lynn, izvršni direktor i suosnivač Seedrsa: "Odlično je vidjeti da Andy ima tako aktivan interes u posao Seedrsa. Činjenica da se on odlučio na više investicija u gladne poduzetnike pokazuje njegovu predanost izgradnji dinamičnog portfelja u ranoj fazi biznisa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara