BICRO dijeli 15 milijuna kuna za inovacije: Među dobitnicima i Rimac automobili za razvoj integriranog baterijskog paketa

BICRO dijeli 15 milijuna kuna za inovacije: Među dobitnicima i Rimac automobili za razvoj integriranog baterijskog paketa

Ilustracija: Bicro.hr

ZAVRŠEN je 5. krug natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC) u sklopu kojeg su zaprimljene 362 pretprijave, 226 natjecatelja zadovoljilo je uvjete za prezentiranje ispred BICRO evalucijskog odbora od kojih je 50 projekata odobreno za sufinanciranje, priopćeno je iz BICRO-a.

Program provjere inovativnog koncepta podupire pred-komercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi.
 
Financijska sredstva 5. kruga natječaja PoC osigurana su iz zajma Svjetske banke za Drugi Projekt tehnologijskog razvoja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (STP II).
 
Za evaluaciju je formirano 16 evaluacijskih odbora prema 8 tehnoloških područja. Ukupno su sudjelovala 44 vanjska stručnjaka, odnosno poslovno tehničko-tehnološka evaluatora (PTTE) iz različitih tehnoloških područja i 3 poslovno-financijska evaluatora (PFE).
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Među odobrenim projektima je i "Aktivni litij-ionski integrirani baterijski paket – ABP“, tvrtke Rimac automobili, koja proizvodi vrhunska električna vozila.
 
Cjelokupnu listu odobrenih projekata za koje je predviđeno oko 15 milijuna kuna možete pronaći na linku (.pdf) 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara