Bagerom čistio kanal u blizini Nuštra pa iskopao četiri oštećene mine

Ilustracija: Mineaction.org

NA POLJSKOM predjelu kod Ostrova 28-godišnjak iz Nuštra čistio je bagerom kanal i pritom naišao na minsko eksplozivnu napravu.

"Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je kako se radi o  pješačkoj rasprskavajućoj mini te je zbog uočenih oštećenja mina uništena na mjestu pronalaska. 28-godišnjak je nakon uništenja nastavio s radovima na čišćenju kanala, no, ubrzo je pronašao još tri minsko-eksplozivne naprave. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ponovno je izašao na mjesto događaja te uništio još tri pješačke rasprskavajuće mine, koje su također bile oštećene", javljaju iz PU vukovarsko-srijemske.

Policajci su temeljem naloga Županijskog suda u Vukovar pretražili dom 57-godišnjaka u Slavkovcima te pritom pronašli protutenkovsku antimagnetnu minu bez pripadajućih upaljača. Protiv 57-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, stoji u izvješću PU vukovarsko-srijemske.

"Jučer, 12 rujna oko 13 sati u Čepinu prilikom čišćenja šupe 47-godišnjak je pronašao 2 ručne bombe, te nekoliko stotina komada streljiva. Nadalje, jučer oko 11 sati 43-godišnjak je na području Bilja pronašao jednu minobacačku granatu. Na navedena mjesta izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo pronađena ubojita sredstva", javljaju iz PU osječko-baranjske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara