"Bahata" gradonačelnica Siska naljutila komunalce koji pozivaju na štrajk

"Bahata" gradonačelnica Siska naljutila komunalce koji pozivaju na štrajk

Screenshot: YouTube/MrežaTV

OGORČENI što ni nakon tri mjeseca kolektivnog pregovaranja nisu uspjeli ostvariti dogovor, te što je gradska vlast ponudila jednostrani, potpuno neprihvatljiv prijedlog Kolektivnog ugovora, oko 550 zaposlenih u sedam trgovačkih društava u vlasništvu Grada Siska, spremni su na sindikalne akcije, najavili su u četvrtak predstavnici sindikata.

Na konferenciji za novinare poručili su da su spremni tijekom postupka mirenja do sljedećeg tjedna ostvariti dogovor i izbjeći najgore, ali ponuđeni prijedlog u kojem su, kažu, iskrivljeni čak i dogovoreni detalji, ne misle prihvatiti.

"Bahata" gradonačelnica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Novi prijedlog nam nudi jedino plaće s umanjenom osnovicom od 2556 kuna i smanjenim koeficijentima, ali bez ikakvih drugih prava. Čak su nam i sindikalne akcije tim prijedlogom onemogućene. Zaposleni su ostali bez jubilarnih nagrada, božićnica, uskrsnica, regresa, darova za djecu i drugih prava. Predložili smo miritelja i samo o drugoj strani ovisi mogućnost kompromisa", rekao je tajnik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Radovan Tadej.

Za neuspjeh postupka pregovaranja, predstavnici sindikata najviše optužuju, kako kažu, tvrdo i bahato stajalište sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Da su već prikraćeni za mnoga prava, na konferenciji za novinare su potvrdili sindikalni povjerenici Sisačkog vodovoda, Komunalca, Gradske tržnice, Gradskih groblja Viktorovac, Gospodarenja otpadom, Vodoopskrbe Kupa i Auto prometa.

U sklopu priprema za radikalnije akcije, u sindikatima su već dobili očitovanja više od 70 posto zaposlenih u gradskim komunalnim tvrtkama, koji su suglasni s mogućim sindikalnim akcijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara