Bajrović prozvao Baldasara: Zašto nisi bio na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom?

Foto: FAH

VETERAN splitskog SDP-a Vinko Bajrović Capo poslao je javni upit splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru zbog čega nije bio na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom 9. svibnja na Lovrincu.

Kako se zna, Gradska organizacija SDP-a je na zahtjev Ive Baldasara isključila Bajrovića iz stranke jer ga je usred predizborne kampanje prozvao da je pobjegao u Italiju početkom Domovinskog rata. Vrh stranke odlučio je, međutim, da Capo ostane u SDP-u.

Pismo Vinka Bajrovića prenosimo u cijelosti:

"8. svibnja 2014. godine primio sam SMS poruku iz Splitske organizacije SDP-a: "Pozivamo Vas na postavljanje vijenaca palim borcima povodom Dana pobjede nad fašizmom sutra, 9.05.14. u 9h na Lovrincu u organizaciji Udruge antifašista".

Dakako, odazvao sam se takvom pozivu kao i uvijek, smatrajući to svojom obvezom. Bio sam prema spomenutom terminu pred spomen kosturnicom palim borcima NOR-a, mladim ljudima koji su poput mladih u Domovinskom ratu ostavili svoje živote za svoje ideale, ali sam bio neugodno iznenađen. Nije bilo SDP-ovog cvijeća, ali ni predsjednika Gradskog odbora SDP-a Split Ive Baldasara niti njegovih bližih suradnika, onih koji su ranije redovito 9. svibnja dolazili da bi prisustvovali polaganju cvijeća, ne samo palim u NOR-u, nego i pred spomenik palim u Domovinskom ratu.

Postavljam javno pitanje predsjedniku Gradskog odbora SDP-a i gradonačelniku Splita: "Predsjedniče Gradskog odbora SDP-a i Gradonačelniče, javno odgovori, zašto polaganje cvijeća nije bilo i u organizaciji SDP-a, zašto nisi bio na Dan pobjede nad fašizmom 9. svibnja 2014. godine na Lovrincu? Zašto Gradski odbor SDP-a nije kao ranije na ovaj veliki dan, Dan pobjede nad fašizmom, postavio svoje cvijeće na spomen kosturnicu palim u NOR-u i palim u Domovinskom ratu?".

Predsjedniče Gradskog odbora SDP-a i gradonačelniče, iskoristi priliku da javno dadeš odgovore na ova pitanja, to od tebe traže mnogi ljudi koji poštuju antifašizam".


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara