Baldasar: Građani zasićeni ideologijama i prošlošću

Baldasar: Građani zasićeni ideologijama i prošlošću

Foto: FAH

NA SVEČANOJ sjednici splitskoga Gradskog vijeća u srijedu uoči blagdana Sv. Duje, zaštitnika grada, gradonačelnik Ivo Baldasar pozvao je na zajedništvo te poručio kako ne želi biti gradonačelnik koji potiče ideološke podjele.

"Ne želim biti gradonačelnik koji na bilo koji način podupire podjele na ideološkim osnovama iako shvaćam da je to još politički oportuno", istaknuo je Baldasar.

Podsjetivši kako je povjerenje građana na izborima dobio zauzimajući se bolju budućnost kroz zajedništvo, a ne podjele, Baldasar je rekao da će na tome ustrajati bez obzira "na otpore s kojima se svakodnevno suočava".

Građani zasićeni ideologijama i prošlošću

Istaknuo je kako je nužno poštovati sve žrtve koje su utkale ono najvrjednije u slobodu koju danas uživamo jer je to civilizacijska i elementarna ljudska potreba. Kako je rekao, građani su zasićeni ideologijama i prošlošću i od političara, istaknuo je, s pravom traže rješavanje svakidašnjih teškoća.

"Vrijeme je da poslušamo građane i svoju energiju i vrijeme usmjerimo na projekte koji će im osigurati posao i egzistenciju. Počnimo se baviti onim što i jest naš posao, a povijest prepustimo povjesničarima i svi, a osobito mi političari, odustanimo od isključivosti i pokažimo spremnost uvažiti tuđe mišljenje, čak i kada se s njim ne slažemo", poručio je Baldasar.

Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić, koji je bio na svečanoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća, istaknuo je kako je je proslava Sv. Dujma najvažniji događaj zajedništva.

Barišić: Kršćani ne mogu prihvatiti proglašenje cara božanstvom

Spomenuvši sv. Duju i cara Dioklecijana, koji ga je pogubio i u čije su doba progonjeni kršćani, nadbiskup Barišić je rekao kako kršćani "ne mogu prihvatiti proglašenje cara božanstvom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako je Dioklecijan skončao, ali kao da je 'recikliran' u mentalitetu koji se očituje u egoizmu, sebičnosti i narcisoidnosti. Mi koji slavimo sv. Dujma nismo daleko od istine", rekao je nadbiskup Barišić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Sv. Dujma dodijeljena su i priznanja.

Nagrade za životno djelo posmrtno su pripale Zoranu Milasu za doprinos gospodarskome i sportskom životu Splita i Franku Strmotiću za iznimno bogat doprinos razvoju kazališne umjetnosti u Splitu.

Na svečanoj sjednici Stipanović, Ostojić i Bauk

Godišnja pojedinačna nagrada za 2014. pripala je Toniju Tomasu za izniman doprinos razvoju splitskoga borilačkog sporta i vrhunske rezultate ostvarene na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Tomas je dugogodišnji trener sestara Ane I Lucije Zaninović, proslavljenih hrvatskih taekwondašica.

Skupne nagrade za 2014. pripale su Udruzi "Anđeli" za pomaganje potrebitima te Lani Iljadici i Ladi Štefek iz Građanske inicijative "O la la" za humanitarnu akciju "O la la kuhajmo za beskućnike".

Na svečanoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća bili su među ostalima i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Predrag Stipanović te ministri Ranko Ostojić i Arsen Bauk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara