Baldasar i Škorić ratuju za kotare: SDP u Splitu srušio četiri HDZ-ove liste

Baldasar i Škorić ratuju za kotare: SDP u Splitu srušio četiri HDZ-ove liste

Foto:FAH

U SPLITU se ratuje za gradske kotare. SDP je Izbornom povjerenstvu uputio žalbu temeljem koje su srušene četiri HDZ-ove liste za kotarske izbore, i to zbog propusta formalne naravi.

Ured državne uprave na čelu s SDP-ovcem odlučuje o HDZ-ovim listama

U Stobreču i na Sućidru nedostajao je potpis ovlaštenog predlagatelja, HDZ-ovog koalicijskog saveznika iz BUZ-a, a u Varošu i na Blatinama nedostaje potpis partnera iz HSLS-a. HDZ se žalio na ovakvu odluku pa će stvar u drugom stupnju riješiti Ured državne uprave, kojeg vodi SDP-ov veteran Veljan Radojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom stupnju naći će se i HDZ-ova lista na Mejašima, na koju je SDP također prigovorio, i to zbog toga što je upisan krivi predlagatelj. Umjesto Borisa Strukana iz HSP AS-a, naveden je Željko Sikirica iz HSS-a. Izborno povjerenstvo tu listu nije srušilo.

HDZ prijavio tri SDP-ove liste

Nije ni HDZ ostao dužan SDP-ovcima, nego su prijavili nepravilnosti na tri njihove liste. Propusti su prozaični pa ih je Izborno povjerenstvo odbilo. Na Mertojaku je tako prijavljeno da u imenu stranke nedostaje jedno slovo. HDZ se žalio na ovakvu odluku Izbornog povjerenstva pa će i te liste kod Radojkovića na odluku. 

Očekuje se da bi do utorka trebalo biti poznato koja će lista o(p)stati, a koja ne...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara