Baldasar izrazio sućut Makedoncima zbog terorističkog napada u Kumanovu

Baldasar izrazio sućut Makedoncima zbog terorističkog napada u Kumanovu

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar izrazio je u nedjelju sućut Makedoncima zbog terorističkog napada u Kumanovu u kojem je poginulo osam policajaca, a 37 ih je ranjeno.

Pisma sućuti Baldasar je uputio makedonskoj veleposlanici u Hrvatskoj Danieli Karagjozoskoj, gradonačelnicima Kumanova i Štipa, grada prijatelja Splita, te članovima Vijeća makedonske manjine u Splitu.

U pismima gradonačelnik izražava žaljenje zbog pogibije policajaca i građana Kumanova, te izražava nadu da će se situacija brzo stabilizirati i normalizirati, te vratiti mir u Makedoniji, navodi se na kraju priopćenja iz gradonačelnikova ureda.

Osam policajaca i 14 pripadnika "naoružane skupine" ubijeno je u sukobima u predgrađu Kumanova u kojem pretežito žive pripadnici albanske manjine, objavila je u nedjelju makedonska vlada.

Policija i dalje raspoređena u obruču oko Kumanova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon krvavih sukoba u subotu, u nedjelju se intenzitet sukoba u Divljem naselju smanjio i u poslijepodnevnim satima čuje se samo sporadična pucnjava, javlja Reuters. Postrojbe specijalne policije i dalje su raspoređene u obruču oko predgrađa Kumanova, grada udaljenog 40-ak kilometara sjeverno od Skoplja.

"Osam policajaca je ubijeno, a 37 ranjeno", rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Ivo Kotevski, dodajući da nema dojava o civilnim žrtvama i da je akcija pred završetkom.

"S druge strane, 14 tijela u odorama pronađeno je" na mjestu sukoba, kazao je, ustvrdivši da su napadači pripadnici "terorističke skupine" od 30-ak osoba, vjerojatno albanske nacionalnosti, državljana Makedonije, Kosova i Albanije, prenosi AFP.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara