Baranović napustio HNS i priključio se Čačiću

Baranović napustio HNS i priključio se Čačiću

Foto: Hina

HNS-ov zastupnik Petar Baranović na presici u Saboru objavio je da napušta HNS te će se pridružiti Narodnim reformistima Radimira Čačića.

Baranović ostaje zastupnik, ali će se priključiti klubu bivše HNS-ovke Natalije Martinčević.

Kao razloge odlaska Baranović je naveo izbacivanje Čačića iz HNS-a i okretanje stranke čistoj liberalnoj politici.

Šeficu stranke Vesnu Pusić je o svom potezu obavijestio te za nju, kaže, to neće biti iznenađenje.

"Odluka koju sam donio danas i konačno prelomio u sebi kao čovjek i kao političar kuhala se u meni već nekoliko mjeseci, iskreno, od momenta kad je iz stranke isključen jedan od njenih utemeljitelja, višegodišnji predsjednik i lider stranke Radimir Čačić. Dominantni razlog ove odluke je činjenica da se jednostavno, obzirom na moja uvjerenja, više nisam mogao poistovjetiti s politikom HNS-a", rekao je Baranović.

Gjurković: Ne bojim se novih odlazaka iz HNS-a

HNS-ov saborski zastupnik Srđan Gjurković izjavio je danas kako se ne boji da bi odlazak Petra Baranovića iz HNS-a mogao značiti i nove odlaske iz te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bojim se da će toga biti još", rekao je Gjurković novinarima u Saboru.

Baranović je danas napustio HNS, podnio je ostavku na sve stranačke dužnosti, a svoju političku budućnost vidi u Narodnoj stranci – reformista koju osniva Radimir Čačić, također bivši HNS-ovac.

"Svatko snosi svoju odgovornost i prema stranci, koja ga je nominirala u Sabor, i prema građanima koji su mu dali glas, pa i Baranović", riječi su kojim je Gjurković ispratio Baranovićev odlazak iz HNS-a.

Vrijeme će, kaže, pokazati tko radi adekvatno, a tko nešto za osobna razmišljanja, odnosno ideale, iako "kod reformista nema ideala".

SDP-ov Nenad Stazić nije želio komentirati Baranovićev odlazak. Ne komentiram zbivanja u drugim strankama, kratko je izjavio.

HDZ-ov Gordan Jandroković kaže da ne poznaje situaciju u HNS-u, ali je povratak njihova bivšeg predsjednika Radimira Čačića na političku pozornicu itekako utjecao na stabilnost te stranke.

Čuo sam priče o odlascima iz HNS-a, vjerujem da je Baranovićev odlazak početak tog procesa, rekao je Jandroković koji nije želio procjenjivati kako će proces ići dalje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara