Bauk: Ako su Srbi iz Hrvatske Hrvati, što su Hrvati iz Srbije?

Bauk: Ako su Srbi iz Hrvatske Hrvati, što su Hrvati iz Srbije?

Foto: Hina

"NALAZIM se u ozbiljnoj dilemi jesmo li dobro nazvali projekt e-građanin", napisao je na svom Facebook profilu Arsen Bauk te tako prokomentirao izjavu novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za BHT1.

Na opasku da su joj zamjerali što se u kampanji obraćala s "Hrvatice i Hrvati", Grabar Kitarović kazala je da je za nju "Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovijesti i koji je Srbin po nacionalnosti".

Kasnije je da joj smeta kada se govori "građanke i građani" i objasnila kako su ljudi na selu bili nezadovoljni kada im se tako obraćala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam na selu rekla "građanke i građani" oni su me pitali zašto ih isključujem. Kazali su da oni nisu građanke i građani jer žive na selu", rekla je.

"Ako su Srbi iz Hrvatske Hrvati, što su Hrvati iz Srbije?"

Bauk je u komentarima na objavu napisao kako se "u preambuli Ustava spominju građani. Seljaka nema..."
 
"Ma dobro, treba se samo naviknuti. Npr: "Zalagat ću se da Hrvati iz Hrvatske koji su srpske nacionalnosti imaju ista prava kao iz Srbi iz Srbije koji su hrvatske nacionalnosti. Također, zalagat ću se da Bosanci i Hercegovci koji su hrvatske nacionalnosti budu jednakopravni sa Bosancima i Hercegovcima koji su bošnjačke i srpske nacionalnosti."

Jedino još da ovi zamijene transparent "2014. protiv Hrvata jugoslavenske nacionalnosti"", napisao je u komentaru i kasnije se zapitao: "Ako su Srbi iz Hrvatske Hrvati, što su Hrvati iz Srbije?".

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara