Bauk i Vrdoljak opalili po njemačkom Bildu: Ne vjerujte tabloidu, ne prijeti nam grčki scenarij

Bauk i Vrdoljak opalili po njemačkom Bildu: Ne vjerujte tabloidu, ne prijeti nam grčki scenarij

Foto: FAH

IZ UREDA za odnose s javnošću SDP-a danas je medijima odaslano priopćenje u kojemu stoji kako će se u 16 sati u sjedištu SDP-a, na adresi Iblerov trg 9, održati konferencija za novinare na temu "Europski tabloidi izvor informacija za HDZ".

Na konferenciji se okupljenima obratio saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk.

"Jedini europski medij koji je objavio da Hrvatskoj prijeti grčki scenarij je tabloid Bild, koji se ne može smatrati relevantnim", kazao je Bauk, komentirajući članak nedjeljnog izdanja njemačkoga Bilda koji je velik broj hrvatskih medija prenio u zadnjih nekoliko dana.

"Očito ima onih koji misle da ne živimo na istom kontinentu. Kao da imamo dvije različite Europe, ona službena koja pohvaljuje rad naše Vlade i ona druga, tabloidnu, HDZ –ova, koja vidi nešto sasvim drugo", rekao je.

Bauk istaknuo pozitivne podatke Eurostata

"Eurostat je ovih dana objavio da je Hrvatska pri vrhu EU u kontekstu najvećeg rasta robnog izvoza te najvećeg rasta zaposlenosti", dodao je SDP-ov ministar uprave.

"Istaknuo je nekoliko efekata integracije Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Već u prvoj godini vidljivi su indirektni učinci članstva u EU, a u narednim godinama će se vidjeti još više, posebno vezano za punu integraciju na EU tržište, povećanje industrijske proizvodnje i izvoza, a time i rast zaposlenosti. Zaredale su dobre vijesti koje to potvrđuju, a koje ujedno govore o promjeni gospodarskih trendova koji su započeli u 2014. i nastavljeni u 2015. godini", stoji u SDP-ovom priopćenju s konferencije za medije.

"Nedavno je i povjerenik Europske komisije Moscovici izjavio da je Vlada predvođena SDP-om obavila ogroman posao i na tome joj čestitao", pohvalio se Bauk.

"Ovo je samo nekoliko osnovnih podataka koji jasno govore o napretku naše države. Sada neka hrvatski građani ocjene koji su izvori relevantni, europski tabloidi ili službene europske institucije", zaključio je Bauk.

Vrdoljak: Vjerujte Financial Timesu i Svjetskoj banci

Minsitar gospodarstva Ivan Vrdoljak također je istaknuo kako se Bildu ne treba vjerovati. Vrdoljak je naglasio kako su puno relevantniji izvori Financial Times i Svjetska banka, koji ističu kako je Hrvatska postala veoma dobro mjesto za investiranje.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić istaknuo je kako su navodi Bilda tek procjene njihovih novinara te kako situacija u Hrvatskoj nije ni blizu grčkome scenariju.

Izborna kampanja uzela maha

Prije tjedan dana SDP je sazvao press konferenciju s temom "Nezakonito je zapošljavao Tomislav Karamarko", na kojoj je govorio saborski zastupnik SDP-a Saša Đujić.

Nekoliko sati kasnije HDZ je najavio vlastitu pressicu s temom "Nazovi partijskog druga radi posla". Okupljenima se iz HDZ-ove središnjice obratio Gordan Jandroković, član Predsjedništva i saborski zastupnik HDZ-a.

> SDP i HDZ najavili pressice: Tko je nezakonito zapošljavao? Miljenić ili Karamarko?

Podsjetimo, krajem travnja SDP je održao konferencija za novinare na temu "Predsjednica države – marioneta HDZ-a". Na konferenciji na Iblerovom trgu okupljenima se tada obratio saborski zastupnik Peđa Grbin, koji je žestoko kritizirao neke od izjava i poteza Grabar-Kitarović.

> SDP optužuje Kolindu: Pokazuje kako treba izbjegavati plaćanje poreza

Izjave kojima je Kolinda Grabar-Kitarović opetovano prozvala premijera Zorana Milanovića za nedostatak dijaloga, a pogotovo kako se nada da će na toj funkciji nakon izbora biti neka druga osoba s kojom će imati bolje odnose, pokazuju da se predsjednica direktno uključila u kampanju, rekao je 29. travnja Grbin novinarima okupljenima u središnjici SDP-a.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara