Bebi ostavljenoj pred osječkim Domom zdravlja do prvog rođendana osigurana hrana, odjeća, igračke...

Bebi ostavljenoj pred osječkim Domom zdravlja do prvog rođendana osigurana hrana, odjeća, igračke...

Foto: Emica Elveđi/Cropix

OSJEČKI Dom zdravlja maloj će Zvjezdani, djevojčici ostavljenoj početkom tjedna ispred Doma zdravlja, do njezine navršene prve godine života osigurati sve što joj je potrebno, od odjeće, obuće, prehrane i igračaka, ali i zdravstvenu skrb, javlja Glas Slavonije.

"Moramo zahvaliti Osječanima Vukoviću i Mihaljčeku koji su odlično reagirali, ali i zatražiti od javnosti neka ne osuđuje majku koja je ipak prepoznala da dijete treba ostaviti pred našim vratima, a ne negdje drugdje. Ranije su se neželjena novorođena djeca ostavljala ispred crkava, a svojim činom majka je znala da će dijete dobiti dobru skrb i pomoć. Stoga je Upravno vijeće na moj poticaj prihvatilo inicijativu "Pomozimo maloj Zvjezdani", najavio je dr.dent.med. Miroslav Sikora, ravnatelj osječkoga Doma zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potporu ovoj hvalevrijednoj inicijativi dala je i Verica Voloder, voditeljica patronažne službe Doma zdravlja, koja je naglasila kako bi najsretnije rješenje bilo pronaći majku, no ako to nije u mogućnosti, onda dobre skrbnike koji će je okružiti pažnjom i ljubavlju.

Beba i dalje u inkubatoru

Bebine životne funkcije su stabilne i protekla su dva dana prošla bez komplikacija pa će, prema procjeni liječnika pedijatara koji skrbe o njoj, beba u inkubatoru provesti još nekoliko dana, dok bi na bolničkoj skrbi i promatranju trebala ostati do trideset dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara