Beogradski tisak: Trijumf Vučićevih naprednjaka i debakl oporbe

Screenshot: Politika.rs, Blic.rs

BEOGRADSKI tiskani mediji u ponedjeljak na naslovnicama donose vijesti o uvjerljivoj pobjedi Srpske napredne stranke i teškom porazu oporbenih stranaka na prijevremenim parlamentarnim izborima održanim u nedjelju u Srbiji.

"Trijumf Vučića, debakl oporbe", naslov je u Politici koja konstatira da će "Srbija u naredne četiri godine biti u znaku naprednjaka koji će sa gotovo dvotrećinskim brojem mandata moći upravljati zemljom". Politka ukazuje da su naprednjaci pobjednici i lokalnih izbora u Beogradu u da će natpolovičnu većinu vijećnika imati u skupštini srbijanske prijestolnice.

Blic navodi da je SNS ostvarila najuvjedljiviju izbornu pobjedu u Srbiji u posljednje 24 godine i uz naslove "Vučić sam vlada Srbijom" i "Novi srpski poredak", donosi raspored osvojenih zastupničkih mandata parlamentarnih stranaka, te spisak oporbe koja je ostala ispod izbornog praga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuni trijumf" naslov je u Večernjim novostima, a "Apsolutna pobjeda SNS" u listu Danas, a primjetno je da svi dnevni listovi donose manje više-identične informacije i bez detaljnijih analiza izbornog rezultata.Kurir donosi naslov "Povijesna pobjeda SNS: Trijumf Vučića" i uz informaciju o 49 posto osvojenih glasova koji naprednjacima daju između 155 i 160 zastupničkih mjesta, navodi da su najveći dobitnici izbora Ivica Dačić i Boris Tadić, a najveći gubitnici Dragan Đilas, Čedomir Jovanović, Vojislav Koštunica i Mlađan Dinkić, koji je nakon poraza Ujedinjenih regija Srbija koji su ostali i ispod izbornog praga priopćio da se povlači iz politike.

Slična je i naslovnica Informera koji pobjedu naprednjaka naziva "povijesnim trijumfom", uz naslov "Vučiću ide sva vlast". Ovaj tabloid ocjenjuje da "(Vojislav) Koštunica, (Mlađan) Dinkić i Čeda (Čedomir Jovanović) idu u političku povjest", a pobjedu naprednjaka na izborima za vijećnike u beogradskom parlamentu najavljuje naslovom "Đilas propao i u Beogradu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara