"Bez toga svi ostaju na ulici": 41 radnik TLM-a dobiva otkaz

Screenshot: HRT

OD 143 radnika prešaonice šibenskog TLM-a, od 1. rujna njih 41 ostaje bez posla. Otpisani radnici tvrde da su liste za otkaz sastavljene bez ikakvog kriterija te upozoravaju na brojne nepravilnosti u nekadašnjem aluminijskom divu, dok Uprava tvrdi da su rezovi bili nužni kako bi se spasio bar dio radnih mjesta.

"Mi smo tu odluku donijeli jer bez te odluke svi ostaju na ulici. Ovo nije otpuštanje 40 ljudi, ovo je spašavanje 100 radnih mjesta, onih koji ostanu", rekao je za HTV Branimir Lepur, predsjednik Uprave Prešaonice TLM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikati odbacuju objašnjenja Uprave i tvrde da je trošak plaća svih radnika tek djelić gubitaka koje je stvorila Uprava te da otkazi nemaju ekonomskog opravdanja.

Radnici ističu kako ne mogu biti jedini krivci za činjenicu da tvrtka posluje s gubitkom te kako nakon privatizacije tvrtke nisu provedena obećana ulaganja.

TLM je, podsjetimo, prodan za 1 kunu, a država je oprostila i milijardu i 50 milijuna kuna duga pod uvjetom da novi vlasnik uloži 107 milijuna eura. Prošlu je godinu TLM završio s gubitkom od 55 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara