Bivša vlast pod istragom, a gusari u Omišu kao krnju pale novinara?!

Foto: fosal.hr

OMIŠKI gusari večeras su kao krnju spalili novinara Slobodne Dalmacije Vinka Vukovića. Novinar Vuković vrlo je iscrpno pisao o svemu što se otkrilo nakon silaska s vlasti dugogodišnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Ivana Škaričića pa smo pomislili da je to razlog zbog čega su u udruzi Omiški gusar potpalili upravo njega, a ne one koji su osiromašili gradsku blagajnu.

"Nikada ništa nije lijepo napisao za Omiš"

"Ma nema to veze. Udruga je dobivala novac od Škaričića, ali i od novog gradonačelnika. Nas to ne zanima. Vukovića smo stavili kao krnju jer nikada ništa nije lijepo napisao o Omišu. Samo loše. I o nama je isto negativno pisao kada smo prošle godine imali borbu gusara. Nije se zamjerio samo nama. Pitajte i druge udruge što misle o Vukoviću", kazao nam je predsjednik udruge Omiški gusar Srećko Čečuk.

Tvrdi da iza njih ne stoji Škaričić te da su i njega spalili prije par godina.

"Priznajem. Za sve sam kriv"

Vinko Vuković je sve prokomentirao na svoj standardni način, uz obilje sarkazma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem. Kriv sam. I što je Škaričić ostavio više od 30 milijuna kuna minusa u gradskoj blagajni i što je u omišku obilaznicu ulupano 350 milijuna kuna, a ne zna se uopće kada će biti dovršena. Kriv sam i za onaj tunel iznad Omiša što vodi u prazno, kao i za to što je Škaričić oslobodio zaobalje, dvije tisuće kućanstava, plaćanja komunalne naknade i što mu se duša nauživala u staračkom domu. Za sve sam kriv ja, tko bi drugi bio kriv", kazao nam je Vuković.

Novinara pale, a bivši gradonačelnik pod istragom?!

Istine radi, treba navesti da je njegovo pisanje o Škaričićevim "operacijama" privuklo pažnju USKOK-a, koji je nedavno zatražio dokumentaciju omiške gradske uprave, dok je policija početkom godine podnijela kaznenu prijavu protiv direktora komunalnog poduzeća jer omiški škovacini odvoz svog smeća nisu nikako plaćali. HDZ se, inače, dobro pobrinuo za svoju omišku perjanicu te je Škaričiću pronađeno prigodno mjesto na čelu Doma za starije osobe.

"Nije primjereno da u maloj sredini krnje bude netko iz mjesta"

Gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić također se neugodno iznenadio ovogodišnjim krnjom omiških gusara.

"Nije primjereno u jednoj maloj sredini da krnje bude netko iz tog mjesta. Tko će sada objašnjavat' djeci. Svakako ću razgovarati sa udrugom zbog ovoga, mislim da se ovakve stvari ne bi smjele događati jer krnje predstavlja svo zlo koje nam se dogodilo u prošloj godini", kazao nam je gradonačelnik Kovačić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara