Bivši direktor Coca-Cole od Marijana Filipovića kupio Finvest i Hotele Njivice: "Hrvatska me oduševila"

Bivši direktor Coca-Cole od Marijana Filipovića kupio Finvest i Hotele Njivice: "Hrvatska me oduševila"

Foto: Buffalo.edu

KRAJEM prošlog tjedna zaključeni su pregovori nakon kojih je američki investitor John R. Alm, inače bivši direktor u američkoj kompaniji Coca-Cola, postao je vlasnik 90.5 posto udjela u društvima Finvest Corp d.d. i Hotelima Njivice.

Zaključeni Ugovor o kupoprodaji dionica društva Finvest Corp d.d. i Ugovor o prijenosu poslovnih udjela Hotela Njivice d.o.o. stoga su konačan rezultat dugotrajnih pregovora s bivšim većinskim vlasnikom predmetnih kompanija Marijanom Filipovićem, kao i većinom ključnih vjerovnika obaju društava, priopćili su iz kompanije.

Radnicima Finvesta pet milijuna kuna za zaostale plaće

Stjecanjem većinskog vlasništva u ovim društvima, investitor je preuzeo i određene obveze, a koje se odnose na ispunjenje ključnih preduvjeta za nastavak redovnog poslovanja Društava, s nadom u uspješno provođenje financijskog i operativnog restrukturiranja u okviru postupka predstečajne nagodbe, a samim time i uspješno okončanje tih postupaka.

To uključuje podmirenje zaostalih plaća i ostalih prioritetnih prava radnicima društva Finvest Corp d.d. u ukupnom iznosu od oko 5 milijuna kuna i to u roku od 30 dana od dana stjecanja dionica, dodatna ulaganja u oba društva kojima će se osigurati optimalna razinu radnog kapitala za financiranje proizvodnog ciklusa i kvalitetna popunjenost proizvodnih kapaciteta te poduzimanje maksimalnih napora s ciljem ispunjenja obveza prema vjerovnicima, a što je sukladno sugestijama Uprava i Nadzornih odbora u ovim kompanijama, navode iz Finvesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukupna investicija s podmirenjem dugova iznosi oko 30 milijuna eura

Stjecanjem udjela u Hotelima Njivice, investitor će zajedno sa zaposlenicima društva, na čelu s direktorom hotela Njivice Zvonimirom Tudorovićem, osigurati daljnje unapređenje poslovanja, a u potpunosti je prihvaćen i predloženi investicijski plan Uprave Hotela Njivice, koji uključuje vrijednost investicija od 5 milijuna EUR u sljedeće tri godine te se odnosi na dovršetak obnove kampa, kompletno renoviranje bungalova i kuća za odmor, izgradnju bazena i wellness centra, stvaranje uvjeta za povećanje kategorizacije kampa i dodatno unapređenje kvalitete cijelog hotelskog kompleksa.

Trenutna procjena ukupne visine investicije koja uključuje i plan podmirenja dugova navedenih društava je oko 30 milijuna eura.

Alm: Hrvatska me oduševila

"Hrvatska me kao zemlja oduševila već pri prvom posjetu. Dugo sam razmišljao kamo uložiti svoja znanja i kapital. Kako se, unatoč godinama koje su me odvele u službenu mirovinu, još uvijek ne osjećam dovoljno starim da bi prestao raditi, posebno me veseli otvaranje ovog novog poglavlja. Zadivljen sam profesionalnošću i stručnošću zaposlenika obje kompanije te sam uvjeren da zajedničkim snagama, potrebnim kapitalom i iskustvima danas uistinu započinjemo jednu lijepu poslovnu priču", istakao je John R. Alm nakon dovršetka ovih transakcija.

Tijekom slijedećeg tjedna provest će se sve potrebne radnje kojima će se i sve funkcije koje je u navedenim društvima do sada obnašao Marijan Filipović, prenijeti na investitora.

"Finvest Corp nažalost nije imao budućnost bez pronalaska novog strateškog investitora. Nakon više obavljenih sastanaka s gospodinom Almom prepoznao sam njegovu poštenu namjeru i jasnu viziju kao i adekvatna znanja i kapital za spas Finvesta i Hotela Njivice te sam odlučio, bez ikakve financijske naknade za mene osobno, prepustiti nastavak upravljanja navedenim tvrtkama novom investitoru, jer na kraju smatram da je to i moja obveza prema svim zaposlenicima, njihovim obiteljima kao i regiji koju smatram svojom“, izjavio je bivši vlasnih Finvesta Marijan Filipović.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara