Bivši direktor HAC-a Sapunar priznao krivnju za Fimi mediju pa će dobiti samo uvjetnu kaznu?

Bivši direktor HAC-a Sapunar priznao krivnju za Fimi mediju pa će dobiti samo uvjetnu kaznu?

Screenshot: Google maps

JEDAN od bivših čelnika Hrvatskih autocesta (HAC) optuženih za izvlačenje novca iz te javne tvrtke preko marketinške agencije Fimi media priznao je krivnju i mogao bi se izvući samo sa uvjetnom kaznom. Presuda Županijskog suda u Zagrebu treba biti objavljena u utorak, 8. lipnja.

Tužiteljstvo za Josipa Sapunara, jednog od bivših direktora HAC-a, predlaže uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivše predsjednike uprave HAC-a Marija Crnjaka i Juricu Prskala te bivšeg člana uprave te državne tvrtke Sapunara tereti se da su od kraja 2005. do sredine 2009. na traženje tadašnjeg premijera Ive Sanadera i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića sklapali poslove po višim cijenama s Fimi medijom znajući da na taj način pribavlja novac za HDZ.

Čak 7,8 milijuna kuna Fimi mediji su navodno platili za usluge poput organiziranja svečanosti otvaranja tunela i novih dionica cesta te medijske kampanje za ENC uređaje, dok su Prskalo i bivši predsjednik uprave Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) Zlatko Korpar, po tvrdnjama tužiteljstva, Fimi mediji osigurali 1,2 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara