Bivši direktor Nauta Lamjane kazneno prijavljen zbog davanja lažnog iskaza

Foto: Nauta Lamjana

DRAŽEN ŠPINDERK, bivši direktor Nauta Lamjane, kojemu je inače sud zabranio približavanje kaljskom škveru, kazneno je prijavljen zbog davanja lažnog iskaza.

Dolaskom Dinka Cvitana na mjesto glavnog državnog odvjetnika, ali i snažnim medijskim pritiskom, u DORH-u se intenzivirala istraga oko malverzacija u Nauta Lamjani, a Špinderka radnici odavna prozivaju kao jednog od ključnih igrača koji su pomogli da škver završi u stečaju, opterećen, kako tvrde radnici, lažnom hipotekom Erste banke.

Vjeruje se da je upravo zbog lažnog prikazivanja visine ondašnjeg duga škvera, Špinderk i završio iza rešetaka. Nakon noći i dana u policiji, kasno sinoć je priveden sucu istrage, a kako neslužbeno doznajemo, ubrzo nakon toga i pušten.

"Mi smo, postupajući po zahtjevu županijskog državnog odvjetnika u Zadru dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u sudskom postupku, u listopadu 2011. godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Kalima, dao lažan iskaz, što je za posljedicu imalo pogrešno utvrđivanje činjenica bitnih za taj postupak. 54-godišnjak je uz kaznenu prijavu, zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru", rekla nam je Nikolina Bačić iz zadarske policije.

Špinderku ovo nije prva prijava za Lamjanu. 2012. godine kazneno je prijavljen zbog izvlačenja novca iz te tvrtke zlouporabom položaja i ovlasti. Istraga u Lamjani zakuhala se samo nekoliko dana uoči najavljenog zatvaranja škvera.

Novi stečajni upravitelj Alein Kahn na poslu je zadržao tek 15 ak radnika i namjera mu je početkom lipnja ugasiti proizvodnju. Tko će biti brži, USKOK ili Kahn, odnosno vlasnik koji ga je uposlio, fond Jupiter Adrija, saznat ćemo uskoro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara