Bivši svećenik o optužbi za ubojstvo: Progonila me, imala je viziju da moram biti njen muž

Bivši svećenik o optužbi za ubojstvo: Progonila me, imala je viziju da moram biti njen muž

Foto: Biskupija-varazdinska.hr

DANIJEL HORVAT, bivši svećenik kojem se sudi zbog ubojstva Vesne Hajdarović, pred Županijskim sudom u Zagrebu iznio je svoju obranu.

Horvat tvrdi da se ne sjeća trenutka ubojstva, koje se dogodilo 5. veljače prošle godine. Sjeća se, kako kaže, samo da su se žestoko sukobili najprije verbalno, a zatim i fizički. Nakon toga je, tvrdi Horvat, "došlo do prekida pamćenja".

Prema optužnici, Horvat je Hajdarović izudarao mesarskom sjekirom, te zatim ugušio golim rukama. Tih detalja se optuženi svećenik, kako kaže, ne sjeća.

"Govorila je da je imala viziju od boga da moram biti njen muž"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat tvrdi da ga je žena za čije ubojstvo ga se tereti šest godina uhodila i maltretirala. Zbog toga je imala i sudsku zabranu prilaska njemu i njegovoj obitelji.

"Dolazila mi je iz Zagreba u samostan u Čakovcu. Tražila je da joj pomognem u obiteljskim problemima. Nekad nije ni išla kući nego se zadržavala u krugu samostana. Na početku sam bio ljubazan prema njoj, ali kasnije mi je počela krasti odjeću, prijetila da će me prijaviti novinarima ako ne budem s njom, govorila da je imala viziju od boga da moram biti njen muž", tvrdi Horvat.

Maltretiranje se, kaže Horvat, nastavilo i nakon što je napustio svećeničku službu, te se oženio i dobio dijete. Tvrdi da mu je dolazila kući, te gnjavila i njega i njegovu suprugu. Na dan ubojstva zbog toga je odlučio s njom razgovarati.

"Upozorio sam je da ima sudsku zabranu prilaza i da može završiti u zatvoru. Obećala je da će nas ostaviti na miru. Nakon tog sastanka otišao sam u garažu, a ona je došla za mnom. Tada smo se posvađali, a svađa je prerasla u fizički obračun. Nakon toga ničega se više ne sjećam", kaže Horvat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara