Bloomberg o crnoj budućnosti Europe: Njemačku u 2013. godini čeka recesija

Bloomberg o crnoj budućnosti Europe:  Njemačku u 2013. godini čeka recesija

Foto: Duje Klarić (Cropix)

I NJEMAČKA, najveća i najmoćnija ekonomska sila Europe je na koljenima i u 2013. godini prijeti im recesija! Naime, do tog podatka došao je Bloomberg na temelju svoje ankete zaključivši na kraju kako će  se dužnička kriza eurozone preliti u 2013. godinu i na Njemačku. 

Bloomberg je anketirao 852 ljudi među kojima su investitori, analitičari i brokeri, a 52 posto ih smatra kako će Njemačka pasti u recesiju i to upravo za vrijeme slavlja oko paketa mjera za ublažavanje grčkih problema. Puno zlokobnije zvuči najava odnosno mišljenje 64 posto anketiranih da će se kriza u eurozoni produbiti i to unatoč najnovijim pokazateljima da dolazi do smirivanja financijskih tržišta. 

Ukoliko se prognoza analitičara pokaže točnom i Njemačka zaista u 2013. godini uplovi u recesiju to bi neminovno dovelo do produbljivanja krize ne samo u Eurozoni nego i na području cjelokupne Europe, a izlaz iz krize bio bi puno duži. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pad povjerenja u Eurozonu, neumitno pogađa Njemačku!", mišljenje je za koje se mnogi slažu da je točno i na pravi način predstavlja probleme u kojima se našla njemačka ekonomija.  

Valja naglasiti kako je Bloomberg objavio rezultate svog istraživanja nekoliko sati prije statističkih podataka prema kojima je maloprodaja u Njemačkoj zabilježila najveći pad za posljednje četiri godine i to za 2,8 posto. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara