Bloomberg tvrdi: Hrvatska vlada pregovara o prodaji Ine ruskom Rosneftu! Vlada: Ta informacija je netočna!

Foto: Arhiva

HRVATSKA vlada pregovara s ruskim Rosneftom o prodaji Ine, objavio je Bloomberg!

Pregovarači Vlade RH navodno rade na dogovori u sklopu kojeg bi 19,8 posto dionica Vlade i kompletne dionice mađarskog MOL-a završile u rukama ruskog naftnog giganta. Hrvatska vlada zadržala bi kontrolni paket od 25 posto plus jedne dionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivajući se na neslužbene izvore, Bloomberg piše da bi ovakav rasplet situacije hrvatskoj vladi najbolje odgovarao. Osim što bi se konačno razriješio spor s MOL-om, koji trenutno posjeduje 49,1 posto dionica Ine, ali i usprkos tome ima sva upravljačka prava, prodajom Ine Rusima osigurala bi se sredstva za smanjenje proračunskog deficita.

Bloomberg također podsjeća da se predsjednik Rosnefta Igor Sečin u lipnju ove godine u Petrogradu susreo s hrvatskim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom. Tom prilikom potpisana je zajednička izjava o interesu za investiranje u energetski sektor Hrvatske.

Vlada: Ta informacija je netočna!

"Netočna je informacija da Vlada RH pregovara s ruskom naftnom kompanijom Rosneft o preuzimanju ili prodaji državnog udjela u Ini", demantirali su danas poslijepodne iz Vlade RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara