Boeingu otkazala elektronika usred Tihog oceana: "Nastala je potpuna tišina, svi smo se molili"

Boeingu otkazala elektronika usred Tihog oceana: "Nastala je potpuna tišina, svi smo se molili"

Video i ilustracije: CNN, Google Maps

AVION United Airlinesa u petak je bio prisiljen sletjeti na zabačeni otočić na Tihom oceanu Midway Island zbog, kako je službeno priopćeno, mirisa elektrike.

U Boeingu 777 koji je putovao iz Honolulua prema Guamu nalazilo se 335 putnika i 13 članova posade. Glasnogovornica United Airlinesa Mary Clark rekla je da su putnici i posada na koraljnom otočiću proveli sedam sati, do dolaska drugog aviona. 

Spuštanje bez radara i elektronike?

Međutim, putnica Karen von Merveldt-Guevara iz Arizone iznijela je u javnost drugu stranu priče rekavši kako je pilot rekao da se osjeti dim te da su otkazali radar i drugi sustavi za navigaciju.

"Kapetan je rekao da se u kokpitu osjeća dim, da je radar prestao raditi, kao i drugi elektronički sustavi, te da trebamo sletjeti. Mislim da su sletjeli na "old-school" način. Napravili su odličan posao spustivši nas na sigurno", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U jednom smo trenu osjetili propadanje od oko šest metara i nakon toga turbulenciju. Uslijedila je potpuna tišina. Mislim da su se svi molili, a mi smo letjeli na krilima sudbine. Svi smo se molili", rekla je.

"Nismo smjeli poletjeti"Von Merveldt-Guevara napominje kako se čudan miris osjetio i prije polijetanja, ali se ništa nije učinilo po tom pitanju. Neki su putnici već tada odustali od leta, no ona nije jer je zajedno s 25 članova obitelji putovala na veliko obiteljsko okupljanje u Guam.

"Još sve probavljam. Mislim da nas nisu smjeli pustiti da poletimo iz Honolulua. Rekli su nam da imaju problema s mirisom u kokpitu", rekla je.

United Airlines je objavio kako je istraga u tijeku te da zbog toga zasad ne može dati više informacija.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara