Borzan o rejtingu SDP-a: Za mene je to poticaj, a ne razlog da sjednemo i počnemo plakati

Foto: Arhiva

DANAS JE u Karlovcu održana tribina "Hrvatska i Europska unija - prilika, a ne prijetnja", na kojoj je gostovala SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan.

"Smatram da je izuzetno važno naglasiti svima onima koji misle da je ulazak Hrvatske u EU bio greška da to nije istina, želim ih demantirati, da se vidi da nama članstvo u EU u svakom smislu koristi", kazala je Biljana Borzan.

"Prema meni ne postoji ništa loše u tome što smo ušli u Europsku uniju, dapače, sada su nam dostupna financijska sredstva, to je jedinstveno europsko tržište koje pruža velike mogućnosti, tu je i otvorenost granica, mogućnost za zapošljavanje i mobilnost građana. Europska unija je, ja bih rekla, jedna zajednica prilika i mogućnosti, a na nama je da ih iskoristimo", dodala je.

Komentirala je i činjenicu da je HDZ po prvi put među građanima popularniji od SDP-a.

"Za mene je to poticaj, a ne razlog da sjednemo i počnemo plakati. Anketa je rađena u vrijeme kada su se događale neke loše stvari za SDP. Ja sam osoba koja, kada uoči nekakvu prijetnju, mene to motivira na dodatni rad i smatram da svi mi u SDP-u moramo tako reagirati", kazala je.

SDP je u subotu predstavio svoju listu za Europski parlament, kojoj je nositelj Neven Mimica, dok je Tonino Picula, koji je na prethodnim izborima ostvario odličan rezultat, smješten tek na peto mjesto liste.

"U Europskoj uniji je pravilo da su povjerenici prvi na listama za Europski parlament. To je usporedivo s izborom za Hrvatski sabor kad je nositelj liste netko tko ne ode u Sabor, nego u Vladu ili postane premijer. Zoran Milanović nosi listu u I. izbornoj jedinici, pobijedi i onda se smatra prijevarom što je otišao u izvršnu vlast. Po mome, to je usporediva paralela i ne vidim tu ništa sporno. Birači su ti koji će u konačnici dati komentar na naše biračko tijelo", zaključila je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara