Bozanić primio Karolinu Vidović Krišto: "Ukidanje ´Slike Hrvatske´ izravni je udar na slobodu govora"

Foto: zg-nadbiskupija.hr

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu Karolinu Vidović Krišto, urednicu ukinute emisije HTV-a "Slika Hrvatske" te joj otvoreno pružio podršku porukom da je njezina emisija o Kinseyju bila pokušaj da se "sva pitanja osvijetle s više strana".

Urednica HTV-a informirala je kardinala Bozanića o svom novinarskom školovanju, radu te o emisiji "Slika Hrvatske" i događanjima nakon emitiranja emisije pod naslovom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?", priopćeni je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

U razgovoru je konstatirano da je ta emisija u aktualnoj raspravi u javnosti o spornom 4. modulu Zdravstvenog odgoja udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana. "Upravo je temeljna zadaća javne televizije omogućiti da u spornim javnim pitanjima dođu do riječi različiti stavovi, različite društvene skupine i što više aspekata pojedinog pitanja kako bi gledatelji mogli biti što cjelovitije informirani", kažu iz Tiskovnog ureda.

"Ukidanje emisije Slika Hrvatske, koja je zapravo javnu televiziju pokušala spasiti od nedopustive jednoobraznosti, izravni je udar na slobodu govora i na slobodu javnog djelovanja novinara. U razgovoru je također istaknuta nada da će u nastalom slučaju prevladati zdrav razum i demokratsko ponašanje", dodaju na kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara