Bozanić zamolio Gospodina da pomogne visokoj službi državne poglavarice

Bozanić zamolio Gospodina da pomogne visokoj službi državne poglavarice

Foto: Hina

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u četvrtak čestitku novoizabranoj predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović te joj poželio sreću u zalaganju za boljitak u povezivanju različitih sastavnica društvenog života, objedinjavanju hrvatskog nacionalnog bića, zalaganju za istinu i pravdu i promicanju kulture.

"Danas, 15. siječnja, je 23. obljetnica međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske. Taj nas spomen u zahvalnosti, ponosu i molitvi za budućnost, povezuje s događajima i vrijednostima koje su ugrađene i na kojima i dalje treba graditi suvremenu Hrvatsku državu. Obranjena sloboda i suverenost, nacionalno zajedništvo i istinsko domoljublje, briga za opće dobro i uzajamna solidarnost te podnesene žrtve, osobito hrvatskih branitelja, ostaju zalogom koji obvezuje nas i buduće hrvatske naraštaje", ističe u čestitki kardinal Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dok Vam čestitam, ujedno upućujem Gospodinu molitvu za Vašu visoku službu državne poglavarice, sa željom da Vam pomogne predstavljati našu Domovinu, zalagati se za njezin boljitak u povezivanju različitih sastavnica društvenoga života, objedinjavati hrvatsko nacionalno biće, svjedočiti zalaganje za istinu i pravdu, promicati kulturu našega naroda koja je snažno obilježena kršćanstvom, kako bi sav hrvatski narod u Domovini i inozemstvu, kao i svi hrvatski državljani, u Vama imali primjer zauzetog i odgovornog služenja bližnjima".

"Prihvatili ste golem teret koji sa sobom donosi brojna iskušenja, a toliko puta izgleda pretežak za snagu pojedinca. No, Vama je poznato da u služenju narodu uvijek postoji i blagoslovna snaga koju Bog daje onima koji žele živjeti u poslušnosti Božjoj volji".

"Moleći za našu Domovinu, Vašu službu Predsjednice Hrvatske stavljam pod zagovor Presvete Bogorodice Marije, žene vjere i naše nebeske Majke, svetoga Josipa, zaštitnika Hrvatske, i blaženoga Alojzija Stepinca, svjedoka istine i nade, koji bdije nad hrvatskim narodom i nad svakim srcem koje se pouzdaje u Boga", stoji u čestitki zagrebačkog nadbiskupa Bozanića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara