Bozanićeva čestitka: Zbog neimaštine i nasilja koji prijete sa svih strana više nego ikad potrebna je nada

Bozanićeva čestitka: Zbog neimaštine i nasilja koji prijete sa svih strana više nego ikad potrebna je nada

Foto: Dragan Matić/Cropix

BADNJAK je i traju posljednje pripreme za omiljeni kršćanski blagdan - Božić. U crkvama diljem zemlje vjernici pohode bdijenje i iščekuju njegov vrhunac, polnoćku. Tradicionalnu Božićnu poruku i ove je godine uputio kardinal Josip Bozanić. Zbog krize, neimaštine i nasilja koji prijete sa svih strana, poručio je, više nego ikad potrebna je nada.

Kardinal Bozanić uputio je tradicionalnu čestitku za Božić svim vjernicima i ljudima dobre volje uz poseban pozdrav djeci.

"Pozdravljam, vas, draga djeco, vi ste na Božić najbliža božanskom djetetu u Betlehemu", rekao je Bozanić. Roditelje, mlade, stare i bolesne pozdravio je u ime Isusa Krista i dodao "Isusov Božić je i naš".

"Božić je u nekom smislu riječi blagdan sviju i zato svima želim sretan Božić", poručio je Bozanić.

"Božić je poruka radosti i mira za cijelo čovječanstvo za čije spasenje je Krist rođen". Zapitao se kakvo spasenje može očekivati suvremeni čovjek koji zbog znanja i tehnike razmišlja da će mu uskoro sve biti moguće, dok kriza, neimaština i nasilje prijete sa svih strana. No Isusovo rođenje dokaz je uslišanog vapaja čovječanstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Samo će u Bogu čovjek pronaći istinu i blaženstvo za čime neprekidno traga", dodao je.

Rečenicu o opasnosti odbacivanja božićnog evanđelja čime se uništavaju nevini, mnogi su doživjeli kao odgovor na žučnu polemiku oko zdravstvenog odgoja.

"To je drama koja se ponavlja tijekom povijesti, sije bol, nasilje i smrt. Božić nam daje snagu da se odupiremo toj logici zla", kazao je Bozanić.

"Hrvatski je Božić, bez obzira kako bilo teško, uvijek bio radostan događaj jer su ga slavili kršćani ispunjeni vjerom. Takav vam Božić želim - čestiti vjernički. Svima sretan Božić", poručio je na kraju Bozanić.

"Bog je poslao Isusa da nas spasi. Ali kakvo danas spasenje očekuju ljudi", zapitao se kardinal Bozanić - "Posjeduju veliko znanje i raspolažu velikim mogućnostima tehnike te počinju razmišljati kako će danas ili sutra, čovjeku sve biti moguće".

"Kakvo spasenje možemo očekivati kada kriza, nesigurnost, neimaština i nasilje prijete sa svih strana. Nisu li danas možda više nego ikada aktualne riječi psalmista - svi skrenuše zajedno, svi se pokvariše, nitko da čini dobro, nikoga nema", poručio je Bozanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara