Božić u dječjem domu u Nazorovoj: Mališani imaju skromne želje, više od svega žele nekome pripadati

Božić u dječjem domu u Nazorovoj: Mališani imaju skromne želje, više od svega žele nekome pripadati

Ilustracija: Shutterstock

NAZOROVA ulica u Zagrebu postala je sinonim za dječji dom koji na broju 49 zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi te trudnice i majke s djecom.

Skromne želje...

Najveći interes za sudbine ove djece Zagrepčani pokazuju u ovo blagdansko vrijeme. Božićne želje ovih mališana su skromne.

Zmajevi, istraživači, auto, lego kockice, zimovanje, igračke, knjige, oklop viteza, Hello Kitty, Barbie; neke su od želja mališana iz Nazorove.

Jedna želja je ipak zajednička svima njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Nazorovoj su smještena djeca stara do sedam godina. Brojka varira, ovisno o dolascima i odlascima, a trenutno u centru skrbe za njih 65. Svaka priča je različita", objašnjava voditeljica Svjetlana Tončetić Bogović koja u Domu radi punih 26 godina.

"Ne razmišljam o tome je li teško ili nije i trudim se da im u tom radu pružam sve ono što im nedostaje, to znači i pažnju i nježnost i ljubav koliko je to moguće", istaknula je Tončetić.

"Želim im zdravlje, veselje, radost i da nekome pripadaju"

Na čelu doma je socijalna radnica Jelica Belošević koja svojoj djeci u novoj godini želi ono najvažnije.

"Pod broj jedan zdravlje, a za svako dijete želim da nađe svoj put, veselje, radost i da pripada nekome", istaknula je Belošević.

Veliki dio djece vraća se u svoju biološku obitelj kada se stvore uvjeti da se obitelj o njima može primjereno brinuti. Ako se ti uvjeti ne stvore, djeca idu u udomiteljsku obitelj u kojoj i dalje mogu održavati kontakte sa svojom biološkom obitelji. Zadnja opcija je posvojenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara